Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 11. 5. 2015.

| Društvo

20 miliona dinara za sanaciju klizišta u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kliziste-partizanska.jpg
Klizište preti kućama - uskoro rešenje; Foto: Arhiva JV/I. V.

Direkcija za izgradnju grada opredelila je novac sa sanaciju klizišta na seoskom i gradskom području niške Opštine Palilula, a sa radovima bi trebalo da se krene nakon odobrenja Skupštine Grada i završetka javne nabavke.

Za rešavanje problema koji meštani Krušca i Gabrovca imaju sa klizištima biće izdvojeno 8 miliona dinara, dok je 12 miliona planirano za sanaciju klizišta u Ulici Partizanskih kurira.

Mi smo predložili da se sanacija ne finansira iz budžetske rezerve, nego iz Programa održavanja. Aktivnosti, pre svega, na izradi laborata i tehničke pripreme se rade, a sa realizacijom krećemo nakon usvajanja na Skupštini Grada - kaže direktor Direkcije Branislav Jocić.

Većnik zadužen za vanredne situacije Žarko Ranković apeluje na Nišlije čija su domaćinstva ugrožena da budu strpljivi i da će Grad učiniti sve kako bi ubrzao proces sanacije. Jedan od planova je, kaže Ranković, i proglašavanje vanredne situacije na delu teritorije Opštine Palilula.

Ne odvija se sve tempom koji smo mi zamislili iz prostog razloga što su stručnjaci tražili dodatna ispitivanja. Mi ne možemo ništa van struke. Kada krenemo u realizaciju najverovatnije ćemo proglasiti vanrednu situaciju kako bismo ubrzali procese javnih nabavki - rekao je Ranković.

Podsetimo, klizišta u Nišu i okolini proradila su maja prošle godine. U Ulici Partizanskih kurira je ugroženo nekoliko kuća, dok je u najvećoj opasnosti domaćinstvo Ivana Videnovića.

Gabrovčani su početkom aprila blokirali put koji vodi ka Nišu zahtevajući da se klizište u njihovom selu, koje je oštetilo 6 kuća, što pre sanira.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mrki

    22:15 // 11. 5. 2015.

    Da su reagovali maja prosle godine kliziste na Paliluli bi za sanaciju upola mnanje kostalo. Sa obzirom da su to kuce sa gradjevinskom dozvolom urusavanje, ne bilo, istih bi debelo kostalo grad!

  • Siki

    20:16 // 11. 5. 2015.

    Tu nema sanacije ,to ce biti samo privremeno resenje i opet ce se otvoriti kliziste!Samo dzabe daju novac za projektnu dokumentaciju!

  • cvetanovic milan

    15:05 // 11. 5. 2015.

    sta se desava sa klizistem u mramoru,zasto njega nema ovde u ovim planovima

    • Vesna

      21:49 // 9. 11. 2016.

      Stanovnike Mramora,koji su izgubili svoje kuce i kojima je grad do skoro placao kiriju,i dalje zamajavaju.Od resenja njihovog stambenog pitanja nema nista.Premijer je skoro dao rok da se to pitanje resi u roku od mesec dana,ali zbog ne sposobnosti ljudi koji bi trebalo da se bave tim problemom,samo se odugovlaci.Nudi im se sasvim trece resenje ,koje ovih godina nije bilo ni pomenuto.Od stanova u u

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: