Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:43, 18. 1. 2014.

| Društvo

Agresivna kontrola komunalne policije

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg
Kontrola na Trgu kralja MIlana se otrgla kontroli, foto: Očevici

Mila Dimitrijević, odbornica Gradske opštine Medijana, tvrdi da su joj komunalni policajci, u petak uveče, u centru grada, uvrtali ruku i uzeli mobilni telefon dok je slikala kontrolore gradskog prevoza kako kontrolišu putnike. Zvaničnog odgovora iz komunalne policije, za sada, nema.

Sve se odigralo sinoć oko 20 sati dok je Dimitrijevićka, kako kaže, čekala autobus na Trgu kralja Milana u Nišu.

- Uočila sam i neuobičajeno veliki broj komunalnih policajaca, Nenada Stankovića (zamenik direktora Direkcije za javni prevoz prim. aut.) i otprilike još 10 do 15 kontorlora. Četvorica od njih su navukli obeležavajuće prsluke i držeći znak stop zaustavljali sve autobuse. Iznenađena rečnikom, bahatim ponašanjem i načinom kako su kontrolisali putnike koji izlaze iz autobusa, izvadila sam telefon da napravim nekoliko fotografija - priča Dimitrijevićka.

dimitrijević Dimitrijevićka tvrdi da su joj uvrtali ruku i oduzeli telefon, arhivska fotografijaOna tvrdi da joj je prvo Stanković rekao da je slikanje zabranjeno nakon čega je, prema njenim rečima, pritrčao komunalni policajac Džonić koji joj je izvrnuo levu ruku i oduzeo telefon.

Odbornica je na zehtev policajca pokazala vozačku dozvolu i odborničku legitimaciju na uvid.

- Zapisao mi je podatke i naredio da dam šifru telefona. Nakon ukucane šifre pregledao je fotografije i pogledao folder da nisam napravila tonski i video zapis, a na pitanje da li je svestan da bez sudskog naloga drži moj telefon i gleda moje slike i pozive, rekao mi je da kao odbornik, treba da znam da on za to ima ovlašćenje. Rekla sam da pozove policiju, na šta je odgovorio da je bolje da zataškamo stvar, da mi vrati telefon, a on neće pisati prijavu što kod sebe nisam imala ličnu kartu - kaže odbornica.

Kada je dobila svoj telefon nazad, odbornica je, kaže pozvala policiju koja je uzela izjave od nje, Stankovića i komunalnog policajca Džonića.


nesa Stanković nije želeo da komentariše incident na Trgu kralja Milana, foto: youtubeStanković: Tačkasta kontrola

Zamenik dirketora Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković je potvrdio da je sinoć sprovedena takozvana "tačkasta kontrola" u saradnji sa Saobraćajnom inspekcijom i komunalnom policijom. Akcija je sprovedena na Trgu kralja Milana između 20h i ponoći.

Stanković kaže da su izrečene 83 opomene, a pet osoba je platilo kaznu na licu mesta, jer nisu imali autobusku kartu. Potvrdio je da je bilo negodovanja putnika, ali ne i većih incidenata.

On nije želeo da komentariše navode Mile Dimitrijević, već je novinare uputio na komunalnog policajca Igora Džonića.


su Stanković i Džonić na Trgu u vreme kontrole, foto: OčeviciDžonić: Obratite se zvaničnim putem

Komunani policajac Igor Džonić, za kog Dimitrijevićka tvrdi da joj je uvrtao ruku i uzeo mobilni telefon, rekao je da nema ovlašćenja da govori sa novinarima i uputio ih da sva pitanja pošalju na zvaničan mejl komunalne policije.

Ipak, izvor Južnih vesti iz komunalne policije tvrdi da odbornici Dimitrijević nije bio oduzet telefon, a da će protiv nje biti podneta prijava za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Darko Stojanovic

    23:26 // 25. 6. 2014.

    meni komunalci oduzeli robu koju nisam prodavao na ulici probudili me i oduzeli majmuni i rekli mi kod sudiju da dokazem da nisam prodavao ce mi vrate robu ako ne skape ili da tuzim jebenu kom polici

  • vesna

    23:56 // 27. 1. 2014.

    Neprofesionalnost i nekulturu sam licno dozivela od strane komunalnih policajaca,sramota, ni dobro vece nisu znali da kazu.

  • Vuk

    12:51 // 27. 1. 2014.

    Prvo treba sramota da bude ovog sto pise clanak, ne kaze se Dimitrijevicka, nego Dimitrijeviceva.

    • Predrag Blagojevic

      13:03 // 27. 1. 2014.

      Koji deo je sporan?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: