Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:48, 15. 1. 2015.

| Društvo

“Air Serbia” ipak bez komercijalnih letova iz Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
aerodrom-exyuaviation.blogspot.jpg
Aerodrom u Nišu samo alternativa za avione "Air Serbia"

Direktor niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” Vladica Đurđanović kaže da se sa kompanijom “Air Serbia” pregovara, ali ne o uvođenju letova, već o korišćenju Aerodroma za “alternativno sletanje i zemaljske usluge”.

Iako je većnik za saobraćaj Mihajlo Zdravković govorio u emisiji Niške televizije o mogućem pokretanju redovnog aviosaobraćaja “Air Serbia”- e sa niškog Aerodroma, prema rečima direktora, to nije bila tema razgovora.

Đurđanović potvrđuje da su pregovori u toku i da se očekuje potpisivanje ugovora, ali naglašava da se on ne odnosi na otvaranje novih linija sa niškog Aerodroma.

Ugovor će najverovatnije biti potpisan, jer se tiče alternativnih letova i isti takav ugovor je bio potpisan i sa JAT-om ranije. Taj ugovor ne obavezuje avio-prevoznika da uopšte leti sa Aerodroma. Ugovaranje letova ide po posebnoj proceduri i Aerodrom nema sa tim ništa i sve je na avio-prevozniku - kaže Đurđanović.

Direktor dodaje da sada od kompanije “Air Serbia” zavisi da li će odlučiti da iz Niša leti ka određenim destinacijama.

U ovim pregovorima nismo uopšte spominjali komercijalne letove. Nakon potpisivanja ovog ugovora oni će moći i to da odrade, ali kada oni procene da je ekonomski najisplativije - pojasnio je Đurđanović.

Podsetimo, dolazak “Air Serbia” u Niš najavljivao je i gradonačelnik Zoran Perišić još u oktobru 2013. godine, kada je iz Niša odleteo poslednji avion “Montenegro airlines”-a.

Ipak, u aprilu 2014. godine iz nacionalne avio-kompanije je saopšteno da im Niš nije prioritet i da letova ka najvećem gradu juga Srbije neće biti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    21:11 // 16. 1. 2015.

    kad citas vesti o er srbiji i nasem,niskom,aerodromu,a to traje godinama,dobijes nagon za povracanjem!znaci,nis-slepo crevo srbije,dobar za izbegavanje!

  • goran

    11:17 // 16. 1. 2015.

    Kakva ,,Air srbija" daj da krenu low cost letovi i ima da se preporode i Nis i Aerodrom., ne dosvolite da beohrad preko ursovca vecnika mihajla manipulise Nisom. Hitno ga smeniti

    • djurdjanović-hahaha

      15:40 // 16. 1. 2015.

      Ovaj će da preporodi Aerodrom, zajedno sa svojim pretpostavljenim Avramovićem. Tek će Aerodrom da ubire plodove rada ova dva stručnjaka. Samo gledajte!

  • Juznjakm

    08:30 // 16. 1. 2015.

    Nis treba da fura pricu sa low cost kompanijama do kraja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: