Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 13. 6. 2014.

| Društvo

Akcija “Fluid za DRUID” u Aleksincu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
1888441-138456559658288-2470740978619406398-n.jpg
Volonteri zbrinjavaju napuštene životinje; Foto: FB strana Društva "Druid"

U subotu, 14. juna, niški umetnik Dalibor Popović Pop prirediće u Klubu umetnika aleksinačkog Centra za kulturu i umetnost humanitarno veče namenjeno Društvu za zaštitu životinja “DRUID” Aleksinac.

Nekoliko vinarija doniralo je pakete vina, čijom će prodajom tokom same večeri biti prikupljena neophodna sredstva za dalji rad “DRUID-a”, a biće postavljena i kutija za dobrovoljne priloge.

Niški pesnik i muzičar, pored svoje poezije, kazivati i stihove velikana svetske poezije i svirati odabrane romantične melodije i kompozicije. Ovim, kako kaže, želi da skrene pažnju na Društvo za zaštitu životinja “DRUID”, pruži im podršku i ukaže na probleme sa kojima se susreću volonteri ovog društva.

- Volonterima iz Društva “DRUID” nije nimalo lako da bez finansijske podrške svakodnevno obezbede hranu, transport, veterinarsku negu i još mnogo toga potrebnog. Apelujem na sve, pre svega Aleksinčane, da ukoliko nisu u mogućnosti da im pomognu, da ih barem više ne sputavaju - poručuje Popović.

On dodaje da voloneri u akcijima zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja neretko nailaze na podsmeh i “miniranje” od strane zlonamernika.

“DRUID” je osnovan 2013.godine, a funkcioniše zahvaljujući skromnim donacijama. Misija Društva je otvaranje azila za napuštene životinje u Aleksincu, smanjenje broja napuštenih životinja besplatnom sterilizacijom, edukacija građana o odgovornom vlasništvu i širenje svesti o dobrobiti žitotinja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: