Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 31. 10. 2013.

| Društvo

Aleksić: Nisam u sukobu interesa

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
aleksic-sa-novinarima.jpg
Aleksić sa novinarima

Istovremeno radeći kao advokat i član Gradskog veća Niša Srđan Aleksić, kako kaže, štiti javni interes građana, pa shodno tome, tvrdi, da nije u sukobu interesa.

Aleksić ne vidi ništa sporno ni u tome što zastupa troje radnika u sporu protiv niške Direkcije za izgradnju grada.

- Radnici su u pravu i ja kao član Gradskog veća štitim javni interes, a interes je da se štiti Zakon i Ustav ove države i to je osnovna stvar. A to što neko misli, neka misli - rekao je Aleksić.

On je rekao da se, bez obzira na njegovo političko angažovanje i javnu funkciju koju ima, neće odreći advokature.

Aleksić tvrdi da je Direkcija prekršila zakon, jer nije isplatila radnicima jubilarne nagrade i njegova advokatska dužnost je da oštećenim radnicima pruži pravnu pomoć, bez obzira što je član Veća.

Kaže da će konačnu reč, o potencijalnom sukobu interesa, dati Agencija za borbu protiv korupcije.


Jovanovićeva izjava pokrenula lavinu

jovanović Jovanović prijavio "jednog" većnika iz SNSPriča oko potencijalnog sukoba interesa većnika krenula je nakon izjave izvršnog direktora Direkcije za izgradnju Niša Branislava Jovanovića. On je rekao da je protiv jednog većnika podneo prijavu gradonačelniku zbog potencijalnog sukoba interesa, ne navodeći o kome se konkretno radi.

- Nebitno je, nebitno je o kom većniku se radi, jer se stvaraju troškovi Direkcije za nešto što je obaveza Grada. Ovo je pokušaj da se zaštiti budžet Grada, nije reč o pojedincu. Ne želim političke poene, ovde se radi o ataku na budžet Direkcije i budžet Grada - rekao je Jovanović Južnim vestima. 

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je izjavio da je tu prijavu prosledio Agenciji za borbu protiv korupcije, ali je i on odbio da kaže o kom većniku je reč.

Kako su novinari nezvanično saznali prijava je podneta upravo protiv Srđana Aleksića većnika za kulturu i poljoprivredu, zbog zastupanja radnika gradskih javnih preduzeća u sporovima protiva Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Erin Brockovich

    02:11 // 2. 11. 2013.

    Sumnjam ja da će prekaljeni advokat dozvoliti da mu regulative budu za petama. Mislim da, kao i svaki advokat, ima detaljno obrazloženje za sve.

  • Milivoj

    16:54 // 31. 10. 2013.

    Banana se žali ujka Zokiju što ga dira mali Srki! I smešno i tužno. Dosta mi je više i Banane i Perišića, daj Bože da ih više ne vidimo na vlasti!

    • mikica

      17:21 // 31. 10. 2013.

      najbolje je vi g dine MILIVOJ da se oprobate vidi se da imate iskustva,od vas takvih pocecu iz inata da gotivim doticnog,ja ipak mislim da je vise uradeo za grad od Aleksica-ovce i ceca ha ha ha

  • Mile

    16:43 // 31. 10. 2013.

    O sukobu interesa govori Banana, polu narodni poslanik, polu izvrsni direktor direkcije, a u stvari vedri i oblaci po ovom gradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: