Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 14. 3. 2016.

| Društvo

Aleksić zbog sukoba sa Perišićem ne dolazi na Gradsko veće

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pia
Sukob eskalirao nakon predloga za razrešenje; foto: JV arhiva

Već duže vreme niški većnik Srđan Aleksić ne dolazi na sednice Gradskog veća, a zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković kaže da je to "zbog toga što se Aleksić oseća zapostavljenim od strane gradonačelnika Niša Zorana Perišića".

Slavković potvrđuje utiske novinara da je Aleksić već duže vreme neredovan na sednicama Veća i kaže da je razlog za to sukob sa gradonačelnikom Niša.

On je imao jedno neslaganje sa gradonačelnikom. Ja mislim da je nas gradonačelnik jednako i zapostavljao i stavljao u funkciju. Nikad nisam čekao da mi gradonačelnik da posao. Ako je dobio definisanu oblast… Sve se to svodi na sukob njegov sa gradonačelnikom, ali mislim da to nije razlog da njega nema na Veću - rekao je Slavković.

Zamenik gradonačelnika kaže da Aleksić nije dao dovoljan doprinos radu Veća i da mu on to i zameri ponekad, ali kaže da većnici moraju više da rade, a ne, kao što je do sada bio slučaj, sa nekima po 3 ili 4 sata dnevno.

Ja sam i Aleksiću i još nekim većnicima savetovao da, ako se ne slažu sa kapitenom tima, da izađu iz ekipe. Vodite kampanju, pa kad pobedite kažite: Gospodine, izađite, sad smo mi tu - kaže Slavković.

Kako stoje stvari, Aleksić je možda i poslušao zamenika, pa je tako sve izvesnije da će zajedno sa narodnim poslanikom Momirom Stojanovićem na izbore izaći sa grupom građana.

Inače, Aleksićevi izostanci su postali sve učestaliji nakon što je gradonačelnik Niša Zoran Perišić potpisao predlog za njegovo razrešenje na osnovu preporuke Agencije za borbu protiv korupcije koja je utvrdila da je većnik u sukobu interesa.

Kasnije odbornici Skupštine Grada nisu usvojili ovu preporuku Agencije, ali to nije uticalo na Aleksića da bude ćešće na sednicama Veća.

Aleksić za komentar nije bio dostupan na broj službenog telefona


Ne dolazi, a prima platu

Iako zbog ličnog sukoba preskače veliki broj sednica Veća, Srđan Aleksić redovno prima platu u ovom organu grada. 

aleksic Plata većnika Aleksića za novembar; izvor: Uprava za finansijePošto se već više godina bavi advokaturom, u Gradu nije zaposlen za stalno, ali je i za taj rad, prema poslednjim informacijama Agencije za borbu protiv korupcije iz aprila prošle godine, mesečno plaćen oko 70.000 dinara, što je znatno više od prosečne srpske plate.

Prema podacima do kojih su došle "Južne vesti", ubrzo nakon stupanja na dužnost u drugoj polovini 2012. godine Aleksić je primao oko 130.000 dinara za svoje angažovanje u Veću, a u novembru iste godine i celih 136.000 dinara.


Online kampanja za gradonačelnika?

Neposredno pre raspisivanja izbora spekulisalo se da je Srđan Aleksić jedan od glavnih kandidata SNS za gradonačelnika Niša.

Aleksic DJ Aleksić; foto: FB strana Srđan AleksićPojedini mediji su čak i pisali o tome, a na Fejsbuk strani ovog poznatog niškog advokata objavljivane su njegove svakodnevne aktivnosti. Obilazio je sela, dijasporu, privrednike, a čak je bio i di-džej u jednom noćnom klubu.

Ipak, ovo angažovanje u poslednji čas nije bilo dovoljno ni da se nađe na listi Srpske napredne stranke za lokalni parlament.

Podsetimo, rad ovog većnika koji pokriva kulturu u 4 godine mandata, pored sukoba interesa jer je paralelno zastupao stranke protiv Grada, obeležio je i izveštaj o radu u prvoj godini angažmana koji je stao u svega nekoliko rečenica.

Zahvaljujem se celokupnoj javnosti na interesovanju za moj rad i zalaganje, a posebno ekipi koja je danas svratila u moju kancelariju da mi postavi nekoliko pitanja.Stranka iz svojih redova određuje kandidate za gradonačelnika, a koliko će neko uspešan gradonačelnik biti zavisi lično od čoveka i od njegovih planova i ambicija.

Posted by Srđan Aleksić on Friday, February 19, 2016

Intervju za nepoznatu televiziju o kandidaturi za gradonačelnika Niša; izvor: FB strana Srđan Aleksić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • narcis

    22:53 // 14. 3. 2016.

    Kao rogovi u vreći!

  • andrea

    22:48 // 14. 3. 2016.

    Doktor zli i njegov pravedni Ljubo.Ko li njima vise veruje???

  • Nislijka

    22:11 // 14. 3. 2016.

    Jadni mi sa ovakvim "vecnikom" i "advokatom".. Nista od njega i ne cudi, navikao je da prikuplja sto mu ne pripada, bitno da napreduje(mo)!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: