Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:16, 23. 4. 2014.

| Društvo

Andrejević dobio saglasnost Odbora za imenovanja

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
andrejevic-*naisus*.jpg
Andrejević dobio saglasnost Odbora, na potezu Agencija za borbu protiv korupcije, foto: JKP "Naisus"

Direktor niškog Vodovoda može da obavlja dve funkcije, odluka je Odbora za imenovanja niške Skupštine. Istu saglasnost dobila i predsednica Saveta za mlade.

Odbor za imenovanja pozitivno je odlučio po zahtevu Dejana Andrejevića, koji je tražio saglasnost za obavlajnje funkcije direktora JKP “Naisus” i narodnog poslanika.

- Mi kao Odbor, ni u prethodnom mandatu, ni u ovom, nismo na sebe preuzimali ingerencije da nekome ne damo pozitivno mišljenje nego smo davali pozitivno mišljenje i to upućivali prema Agenciji za borbu protiv korupcije. I u ova dva slučaja smo postupili isto i dali pozitivno mišljenje - rekao je predsednik Odbora za imenovajna Dejan Jovanović.

Jovanović rekao da je saglasnost data i Adrijani Anastasov, koja je odbornica niške Skupštine, predsednica Saveta za mlade Grada Niša i narodna poslanica.

Raniji sluičajevi pokazali su da je Agencija često, i pored odobrenja Odbora za imenovanja, donosila negativna rešenja i funkcionerima iz Niša nije dozvoljavala da obavljaju dve funkcije.

- Postoji verovatnoća, možda i velika verovatnoća da Agencija naloži da se osoba koja je imenovana na više funkcija odrekne jedne od funkcija. To je onda na Adrijani ili Dejanu da se odluče, ukoliko bude takav odgovor Agencije, koje će se funkcije odreći - rekao je Jovanović.

Podsetimo, kako je nedavno izjavio direktor niškog Vodovoda on je spreman da obavlja obe funkcije, a odlučiće se za JKP “Naisus”, kako je rekao, ukoliko stranka to od njega zahteva.


jovanovic Jovanović morao da se odrekne direktorske funkcije, arhivska fotografija Jovanović bio u sličnoj situaciji

Pre 4 godine lider niškog URS-a Branislav Jovanović, u isto vreme bio je i narodni poslanik i direktor JP Direkcija za izgradnju Niša.

Agencija za borbu protiv korupcije je tada zaključila da je reč o nespojivim funkcijama. Nakon toga Jovanović je ostao poslanik, a u Direkciji je prešao na tada uvedenu funkciju "izvršnog direktora", na kojoj se i danas nalazi.

Inače, prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, u sukobu interesa su svi funkcioneri koji istovremeno obavljaju zakonodavnu i izvršnu funkciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    11:19 // 24. 4. 2014.

    ovo je,izgleda,nagradna igra-sto pre"zavrsis"privatni,vecernji,fakultet,dobices vise funkcija!

  • Двери Ниша

    09:42 // 24. 4. 2014.

    Zoran Jovanovic 05:44, 24.04.2014.

    Andrejevic mlad obrazovan pametan lep covek puknite pljuvaci.

    Пукли смо...

  • Zoran Jovanovic

    05:44 // 24. 4. 2014.

    Andrejevic mlad obrazovan pametan lep covek puknite pljuvaci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: