Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 23. 5. 2016.

| Društvo

Asovi spremni za veliki meč za dečju onkologiju u Nišu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Partizan-stadion
FK Partizan ustupio stadion; foto: en.wikipedia.org/FilipBre; CC

Da bi deca, koji se od raka leče u Kliničkom centru u Nišu, dobila uslove kakve imaju njihovi vršnjaci na ostalim klinikama u Srbiji, na stadion Partizana u Beogradu, u utorak 24. maja, proslavljeni fudbaleri će na meču "Asovi za decu" odigrati "humanitarnu utakmicu života".

Kapiten tima, koji će predvoditi Bora Milutinović, biće Predrag Mijatović, dok će kapiten njima protivničke ekipe, na čelu sa čuvenim trenerom Radomirom Antićem, biti igrač Crvene zvezde, Lacija i Intera i nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković.

Asovi-za-decu Proslavljeni srpski fudbaleri rado su se odazvali; foto: FB strana "Asovi za decu"Na izuzetno dugoj listi učenika pobrojana su imena: Boško Janković, Nikola Žigić, Milan Lane Jovanović, Mateja Kežman, Mladen Krstajić, Ivica Kralj, Milinko Pantić, Ljubiša Dunđerski, Milan Stepanov, Ognjen Koroman, Milan Purović, Zoltan Sabo, golmani Živko Živković i Dejan Radić, Andrija Delibašić, Niša Saveljić, Marjan Marković, Igor Gluščević, Jovan Stanković, Damir Čakar, Dragan Mladenović, Saša Ilić, Raća Petrović, Perica Ognjenović, Željko Brkić, Lola Smiljanić, Goran Bunjevčević, Mihajlo Pjanović, Nemanja Rnić, Đorđe Pantić, Mirko Poledica, Radiša Ilić, Ivan Tomić, Milivoje Ćirković, Bojan Đorđić, Goran Plavi Stevanović, Darko Tešović, Ljubiša Dunđerski, Zoltan Sabo, Milan Stepanov, Dejan Radić, Nenad Kovačević, Nikola Lazetić, Milivoje Ćirković i Darko Ljubojević, Milan Biševac, Goran Drulić, Milovan Rajevac, Nenad Lalatović i Slavoljub Đorđević.

Glavni sudija na meču biće fudbalska legenda Miroslav Radoman, dok će pomoćne sudije biti Zoran Petrović iz Sokobanje, Dušan Đukelić iz Lazarevca i Radovan Stepanović iz Novog Sada.

 

Na ideju da ovu utakmicu organizuje došao je mladi humanitarac Jovan Simić, nakon što je u novinama pročitao da NURDOR-u nedostaje mnogo novca da završi dogradnju dečjeg odeljenja u Nišu.

Kako je ispričao za "Južne vesti", nakon što je dobio pristanak ove organizacije, kontaktirao je fudbalere koji su se lako odazvali.

Od tada je lista onih koji podržavaju organizaciju jednog od najvećih humanitarnih događaja u Srbiji počela da raste. Pridružili su se Exit, Crvena zvezda, Partizan i TV Prva koja će uživo prenositi događaj.

Karte po ceni od 300 dinara za sever i jug i 500 dinara za zapad i istok mogu da se kupe i putem mreže Gigs Tix u knjižarama Vulkan širom Srbije, Mikser House-u u Beogradu, Pariskom magazinu u Novom Sadu i online preko www.gigstix.com, kao i na prodajnim mestima Ticketline. U prodaji su i porodične ulaznice za Istok i Zapad – po ceni od 1000 dinara za tri ulaznice.

Humanitarna-utakmica-zivota Tim Radomira Antića protiv tima Bore Milutinovića


Kamen temeljac već postavljen

Prva faza dogradnje ovog odeljenja, koja podrazumeva grube građevinske radove i stavljanje objekta pod krov, počela je pre 4 dana, polaganjem kamena temeljca.

Tada je Todor Mančić, predsednik UO NURDOR, podsetio da je ova organizacija različitim akcijama prikupila 20 miliona dinara za nju, ali da je za kompletan projekat potrebno još skoro 50 miliona dinara

Prema projektu, u planu je da se novi blok, aneks postojećoj zgradi Dečije klinike, prostire na dva nivoa površine preko 750 kvadratnih metara.

Stacionarni deo biće opremljen sa šest jednokrevetnih i dve dvokrevetne sobe, od kojih će svaka imati zasebno kupatilo za male pacijente i pomoćne krevete za roditelje-pratioce. Odeljenje će biti opremljeno posebnim kupatilom i kuhinjom sa trpezarijom za roditelje–pratioce i dnevnim boravkom sa prostorom za igru i učenje.

Ovo odeljenje biće ogledni primer i pokazaćemo kako treba da izgleda lečenje po evropskim standardima. Mali pacijenti će hemioterapiju moći da primaju i u igraonici koja će se nalaziti u okviru Dnevne bolnice. Ovakva humana primena terapije „po meri deteta“ biće prvi put primenjena u Srbiji - kažu u NURDOR-u.

Oni koji ne mogu da odu na utakmicu, mogu da pomognu i slanjem SMS poruke na broj 1150

"Asovi za decu"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Laza Barbut

    00:20 // 24. 5. 2016.

    Zasto nema najvece legende DRAGANA STOJKOVICA PIKSIJA? Sumnjam da bi on poziv odbio!

  • PazaP

    15:52 // 23. 5. 2016.

    Puno cestitki

  • radivoje milenković

    13:57 // 23. 5. 2016.

    Svaka čast organizatoru i učesnicima. Bravo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: