Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 4. 9. 2015.

| Društvo

Autić na akumulator u parku povredio baku i unuka

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
deca
Vožnja "izmakla kontroli"; foto: flicker.com/Dave Catchepole

Nakon udarca malog auta u niškom parku Svetog Save, supruga Miroslava Ivanovića je pala dok je u naručju imala sedmomesečno unuče. Zadobila je ogrebotine i nagnječenja, a dete slomljenu nadkolenicu.

Ono što se dogodilo 2. septembra u večernjim satima na Bulevaru Nemanjića u parku prepunom dece Miroslav Ivanović opisuje kao dramu.

Kaže da se sve odigralo munjevito i da njegov unuk sada ima gips na nozi.

Supruga je uzela unuka u naručje jer se iz nekog razloga rasplakao, a onda je taj autić kojim je upravljala neka devojčica naleteo na nju. Pala je sa detetom u naručju - priseća se te scene Ivanović.

Njegova supruga je odmah pregledana u Kliničkom centru i konstatovane su joj povrede, dok se sedmomesečni unuk na povredu požalio dan kasnije kada, kako kaže Ivanović, nije mogao da stane na nogu.

Dete nije moglo da hoda. Kada su ga roditelji odveli kod lekara i na snimanje utvrđeno je da je slomio nadkoleničnu kost - kaže Ivanović.

Za čitav slučaj, kako kaže, ne krivi ni devojčicu koja je upravljala, ni njene roditelje, iako su, tvrdi Ivanović, svi pobegli sa lica mesta.

Nisu oni krivi. U parku je ludnica od tih automobila. Opština Medijana i Grad su to loše uredili i da oni vode računa o tome kako treba ovo se ne bi desilo - priča Ivanović.

Naglašava da će potražiti odgovorne u ovom slučaju makar i na sudu, kako se ovakve stvari više ne bi dešavale.


Medijana: Odgovornost na roditeljima

park U parku Svetog Save kao na poligonu; foto: Ivan JocićKako kažu u Opštini Medijana, automobilčić koji je udario baku i unuka nije išao stazom, kako je propisano Odlukom o komunalnom redu, nego po travi, što je inače zabranjeno.

Gospođa nije mogla da čuje mali auto jer se nije kretao stazom i on ju je udario. Izgubila je ravnotežu i pala. Mi smo proverili sve vlasnike ovih automobila u parku i svi imaju dozvole da iznajmljuju vozila za decu - kaže načelnik Opštinske uprave Saša Markišić.

Markišić kaže da svaki roditelj treba da brine o bezbednosti sopstvenog deteta, "jer kad brine o svom on brine i o drugoj deci".

Po meni je ovde očigledan propust roditelja koji je trebalo da bude pored deteta, a pritom nije ni adekvatno reagovao. Činjenica da se radi o nesavesnom roditelju je i to da nije prišao da pomogne ženi koja je pala - kaže Markišić.

On ne isključuje mogućnost da je automobilčić bio u privatnom vlasništvu, ali kako kaže to će utvrditi policija pošto je ceo slučaj predat njima.

Takođe, naglašava da je već od ranije planirano da se sledeće godine ne izdaju dozvole za male automobile u parku Svetog Save.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srba

    09:47 // 7. 9. 2015.

    "Takođe, naglašava da je već od ranije planirano da .. automobile u parku Svetog Save."
    He i ko je onda kriv ?
    Pa opstina nije smela da izda takve dozvole na prvom mestu !! Mislim da gospodja treba da podnese za odstetu !! Ako su dozvolili i prevideli ovakve mogocnosti da do nesrece dodje, a sa druge strane procitah kako je dete vozilo van staze, pa dete ne zna za saobracajne propise alo bre !!!

  • Justice

    08:38 // 7. 9. 2015.

    "Medijana: Odgovornost na roditeljima"
    Ovo je klasicno prebacivanje odgovornosti. Gospodo prvenstveno su odgovorni oni koji su izdali dozvole (citaj uzeli pare) od onih koji rentaju te automobile!!!!

  • vlada

    19:45 // 5. 9. 2015.

    "Sedmomesecni unuk se pozalio na povredu dan kasnije"? Ko je ovde lud?

    • p

      14:31 // 6. 9. 2015.

      Nije se on požalio naravno. Roditelji su primetili sutradan da povredjenu nogu ne pomera, ili ima bolne grimase pri dodirivanju i pokretanju iste. Ne shvatajte bukvalno svaki novinarski tekst.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: