Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 27. 11. 2014.

| Društvo

Bahato parkira i Novaković

Autor:S. J., P. B.Izvor:Južne vesti
Parkiranje-trotoar
Džip kojim se služi Novaković na trotoaru u Ulici Nikole Pašića

Luksuzni džip "audi Q5", koji je često suprotno propisima parkiran na trotoaru ili usred kružnog toka na Sinđelićevom trgu u centru Niša vozi šef Odborničke grupe SPS u Skupštini Grada Igor Novaković.

Reč je o džipu beogradskih tablica, novije proizvodnje, na koji se već mesecima žale komšije i građani koji nekoliko puta nisu mogli da prođu trotoarom od njega.

Taj automobil je bio i baš na trotoaru gde svakodnevno prolazim. Često je tu na kolovozu kod kružnog toka. Međutim, nije jedini. Ima tu još automobila koji su bahato parkirani često i ne vidimo da ih neko uklanja - kaže sagovornik Južnih vesti koji svakodnevno više puta prolazi pored Sinđelićevog trga.

Novaković tvrdi da džip nije njegov, već od njegovog "drugara", ali priznaje da se njime služi "samo povremeno", jer je njegov automobil "imao totalnu štetu". Novakovic-dzip Novaković želi da tuži onog ko ga je "neovlašćeno" slikao

Biciklu uglavnom vozim, a baš me interesuje ko je slikao neovlašćeno mene da izlazim iz automobila. Rado bih mu podneo krivičnu prijavu - rekao je Novaković.

Osim za "zadiranje u lični život" Novaković je novinare Južnih vesti optužio i da "vode kampanju protiv njega".

Ja ću da održim konferenciju za štampu. Smatram da u periodu unutrašnjih izbora u Socijalističkoj partiji Srbije, ovo smatram kao direktan atak na mene kao kandidata za najviše funkcije u Socijalističkoj partiji Srbije - kaže Novaković.

Igor Novaković je od jula 2011. predsednik Okružnog odbora SPS, a do marta ove godine je bio direktor ED "Jugoistok".


"Namerno tako parkiram jer neću da plaćam Parking servisu"

Ubrzo nakon telefonskog razgovora Novaković je novinaru poslao SMS poruku kojom objašnjava da "ne parkira na mestima obeleženim za parkiranje" jer smatra da Parking servis "protivzakonito naplaćuje parkiranje", što, dodaje on, "potvrđuje nalaz Državne revizorske institucije iz 2010. godiine".

Kada novac od parkiranja bude išao u budžet Grada, tada ću početi da se parkiram na obeleženim mestima. JP "Parking servis" nije zakupio javnu površinu od Grada, te zatvaranje i izdavanje parking prostora za snimanje reklama za pivo preko puta Skupštine jeste u suprotnosti sa zakonima, Statutom i gradskim uredbama - napisao je Novaković.

Parkiranje-kruzni Novaković: "Kada novac od parkiranja bude išao u budžet Grada, tada ću početi da se parkiram na obeleženim mestima."U poruci je dodao i da će njegov predlog biti da JP Parking servis bude indirektni korisnik budžeta, a da Grad prihoduje više od 220 miliona dinara na godišnjem nivou.

Na pitanje novinara da li je svestan da parkiranjem unutar kružnog toka umesto lokalnih propisa krši zakone, Novaković je odgovorio potvrdno, ali dodao da on "uredno plaća sve kazne" i da "misli da je do sada platio 2 kazne".


Nije jedini koji ne poštuje pravila Perišić parkiranje Kada i gradonačelnik krši gradske propise

Kako su "Južne vesti" pisale, u avgustu je svoj privatni automobil na popločanom trotoaru u samom centru Niša, baš na stazi za slepe parkirao gradonačelnik Zoran Perišić.

On se zbog toga izvinio građanima, a pod pritiskom javnosti platio kaznu, ali i dao novac u humanitarne svrhe.

Dva meseca nakon toga, na trotoaru u Ulici Nikole Pašića, takođe u centru grada, zatečen je privatni automobil narodnog poslanika SPS iz Surdulice Novice Tončeva.

Tončev je tada objasnio da nepropisno parkiranje ne smatra svojom, već odgovornošću svog vozača.

Inače, nije retkost da ono što je zabranjeno "običnim građanima", osim funkcionera čine i oni koji bi to trebalo da kontrolišu - policajci i komunalni policajci, na šta redakciji "Južnih vesti" fotografijama pažnju skreću i čitaoci.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • student

    23:13 // 27. 11. 2014.

    kako mislite da obicni gradjani postuju propise kad neko ko je na vlasti ne postuje... Da je vozio neki stari auto kao jugo,peglica ili fica podigo bi pauk to odmah.

  • nis

    18:22 // 27. 11. 2014.

    nastavak stimulacija radnika na pauku je ko vise podigne vozila u toku meseca dobija 20 posto od plate,80 posto vozla koja se podignu ne ometaju normalno odnijanje saobraćaja.

  • nis

    18:20 // 27. 11. 2014.

    nastavak. u ulici voždovoj ispred njihovog sedišta koliko hoćete parkiranih vozila, od strane direktora njihovi radnici se parkiraju u ulici todora milovanovića bez plaćanja parkiranja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: