Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 20. 5. 2015.

| Društvo

Baka pred kućom dva dana čeka da zmija izađe

Autor:M. PenčićIzvor:Južne vesti
Verica-ceka-zmiju
Verici u gostima snaja i sin dok se problem ne reši

"Ne znam kada je ušla zmija u kuću, ali već dva dana čekam da izađe. Niko ne sme da uđe i da pokuša da je istera, a i ja se plašim", kaže osamdesetogodišnja Verica Mančević iz pirotskog sela Držina, koja je u utorak, otvarajući frižider u prizemlju kuće videla zmiju.

Ženu koja živi sama i kreće se uz pomoć dva štapa brine to što stručne ekipe iz Niša koje bi trebalo da reaguju u ovoj situaciji, kako kaže republički inspektor za zaštitu životne sredine za Pirotski okrug, neće moći da dođu pre ponedeljka.

Pokušala je da uđe u jednu od rupa u zidu, pa kad nije mogla počela je da traži gde će da se sakrije. Iako se plašim, pitala sam je kuda je pošla - kroz smeh govori Verica.

rupa Jedna od šupljina u kojima se zmija zavlačiZatičemo je kako sedi ispred ulaznih vrata i čeka da zmija sama izađe iz kuće. Sa njom je snaja Snežana, koja živi u Nišu i koja je zbog ovog problema sa mužem odmah došla da obiđe Vericu.

U utorak sam otvorila frižider da uzmem flašu sa vodom i dok sam zatvarala vrata vidim zmiju kako se kreće pored frižidera i ide ka vitrini koja je tu pored. Glavu joj nisam videla, ali joj je telo sivo i prilično je velika. Pobegla sam najbrže što sam mogla sa ova dva štapa i zatvorila vrata od sobe. Plašim se - priča Verica.

Dodaje da ne zna kada je zmija ušla u kuću i kroz smeh govori: "Verovatno smo neku noć spavale u istoj sobi".

Kaže da je uz pomoć komšija zvala Vatrogasnu ekipu, Komunalno preduzeće, Policiju, ali da niko nije mogao da joj pomogne. U Vatrogasnoj službi kažu da već pet godina imaju zabranu da intervenišu u ovakvim situacijama.

Milan Štetić, republički inspektor za zaštitu životne sredine za Pirotski okrug kaže da jedino u Nišu postoje stručne ekipe za ovakvu vrstu intervencija.

Kontaktirao sam ih, ali oni zbog prezauzetosti ne mogu pre ponedeljka da izađu na teren - rekao je Štetić napominjući da svaka opština pri službi Komunalne inspekcije treba da ima ekipu obučenu za ovakve intervencije.

S druge strane, u Komunalnoj inspekciji pri Opštini Pirot saznajemo da toga nema u propisima jer bi već imali takvu ekipu obučenih ljudi.

Verica nije jedina u Držini koja ima problem sa zmijama. Njenim komšijama u selu na na samo par kilometara od Pirota one godinama unazad ulaze u dvorišta i kuće.

Komšija je pre neki dan u plasteniku našao zmiju. Ljudi se plaše. Svakodnevno vidimo male zmije pregažene na putu usred sela - kaže meštanka Margita Stamenović.

Dodaje da se plaše se za decu i da se nadaju da će nadležni poslati nekoga da im pomogne.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    23:19 // 11. 6. 2015.

    pa baka kao da nikad se nije srela sa zmijom posle 100 godina :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: