Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 19. 1. 2015.

| Društvo

Bela Palanka dobila bazen

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bazen
Bazen za sve Belopalančane, ali i stanovnike okolnih opština i gradova; Foto: NTV

Sportski centar “Banjica” svečano je otvoren u jednoj od najsiromašnijih opština juga Srbije, Beloj Palanci. Osim u bazenu, Palančani mogu da uživaju u tenisu, odbojci na pesku i biciklizmu.

Ova varošica nikada nije imala bazen pa su se njeni meštani leti osvežavali na Nišavi, Divljanskom jezeru ili na kupalištima u Nišu i Pirotu.

Za nešto više od 6 meseci, na ulasku u Belu Palanku nedaleko od auto-puta izgrađen je Sportsko-rekreativni centar “Banjica”.

“Banjica” je urađena preko Programa prekogranične saradnje zajedno sa Opštinom Etropola iz Bugarske. Sve je urađeno što je predviđeno projektom. Svi objekti su već sada dostupni našim sugrađanima na korišćenje, dok bazen čeka tople dane - rekao je predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković.

odbojka Teren za odbojku u sklopu Sportsko-rekreativnog centra; Foto: NTVIzgradnju je finansirala Evropska unija sa 560.000 evra, Opština je obezbedila zemljište površine 2 hektara, a ono što sledi je izgradnja pomoćnih objekata koji će se finansirati iz budžeta.

Mi ćemo da finansiramo kompletnu rasvetu i finansiraćemo pomoćnu zgradu od 400 metara kvadratnih, koja će zapravo biti glavna zgrada, gde će biti svlačionice i tuševi. Sve će biti spremno za jun mesec - kaže Miljković.

tenis Moderan teniski teren; Foto: NTVU vremenima štedenje i smanjenih priliva, prvi čovek Bele Palanke ističe IPA fondove EU kao značajnu finansijsku injekciju za opštinsku kasu.

Do sada smo odradili 4 projekta prekogranične saradnje. Dva su infrastrukturne prirode, a dva iz oblasti kulture. Kada se sve to sabere to je negde oko milion evra samo za našu Opštinu - rekao je Miljković.

Kako stoji na zvaničnom sajtu Opštine Bela Palanka, u toku je realizacija još dva projekta koje finansira EU - izrada Startegije održivog razvoja i Revitalizacija urbanih zelenih površina u saradnji sa bugarskom Opštinom Etropola.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • v.mitic

    19:33 // 19. 1. 2015.

    U Beloj Palanci se poizgledu najvise vodi racuna o sportskim objektima i sportskim zbivanjima.Ja nazalost u zadnjih dvadesetak godina nigde neprocitah da se otvorila neka firma.Nazalost!

    • milan

      10:35 // 30. 3. 2015.

      a zar nisu? 30 cipelica imamo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: