Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 24. 6. 2016.

| Društvo

Besplatan odmor u Divljani celog leta za ugrožene mališane

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
gaj-foto:-fb-crveni-krst
Raj u prirodi; foto: FB strana "Odmaralište "GAJ" Divljana"

Oko 500 dece iz socijalno ugroženih porodica iz Niša i jugoistočne Srbije, besplatno će do kraja leta provoditi po deset dana u odmaralištu “Gaj” Crvenog Krsta u Divljani pored Bele Palanke, družeći se i učeći u prirodi.

Trenutno se u ovom odmaralištu, osim dece korisnika Narodne kuhinje, nalaze i mališani iz škole “14. oktobar”.

Svi su uzrasta od 7 do 14 godina, a o tome da kvalitetno provedu vreme brinu se animatori i vaspitači, kaže sekretar Crvenog krsta Sonja Stojanović.

Ideja je oporavak socijalno ugrožene dece u školi u prirodi, u kojoj imaju tri vaspitača, tri animatora, tu su i lekari, čitavo osoblje. Deca nisu prepuštena sebi, tako da je ovo za njih kao godišnji odmor - kaže Stojanović.

Planirano je, navodi ona, da do kraja avgusta kroz ovo mesto prođe devet grupa dece, koja će ovde boraviti o trošku Ministarstva rada i socijalne politike i koja će naučiti nešto o radu Crvenog krsta i odmoriti se u prirodi van grada.

Već 25. juna, kaže sekretar Crvenog krsta Sanja Stojanović, doći će posetioci iz Majdanpeka, Zaječara i Knjaževca.


Mališani iz škole "14. oktobar" oduševljeni

gaj-foto:-crveni-krst Do kraja leta 500 mališana; foto: FB strana "Odmaralište "GAJ" Divljana"Osim dece iz ugroženih porodica, od 20. juna u “Gaju” se nalazi i 15 učenika Škole za osnovno i srednje obrazovanje “14. oktobar” iz Niša.

Direktor ove škole Zoran Nikolić kaže da su mališani oduševljeni.

Ovo je neka vrsta rekreativnog odmora, oni imaju radionice, glumačke, edukativne. Još važnije je što se druže sa decom iz redovnih škola, šetaju, druže se, tako da imamo socijalnu inkluziju na delu - kaže Nikolić.

On napominje i da su uslovi boravka dobri, u šta su se uverili kada su juče išli da ih obiđu. 

Smeštaj je korektan, hrana odlična. Samo je malo vrućina, a problem su i komarci. Osim toga, sve ostalo je odlično - napominje direktor.

Prema njegovim rečima, ovo je svojevrstan odmor za mališane iz ove škole koji su tokom naporne školske godine imali 70 različitih aktivnosti, pa je ovo nagrada za njihov trud i zalaganje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: