Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 29. 7. 2016.

| Društvo

Bez ikakve zaštite popravljaju fasadu Gradske kuće

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Radnik bez ikakve zaštite
Na desetak metara visine bez ikakve zaštite; Foto: JV

Bez zaštitne kacige, pojasa kojim bi bio pričvršćen za fasadu, pa čak i bez rukavica - ovako rade majstori koji popravljaju krov zgrade u kojoj je kabinet gradonačelnika Niša.

Veliki broj građana koji je jutros došao na "razgovor sa gradonačelnikom", ali i svi koji su danas prošli pored Gradske kuće, mogli su da vide kako na trećem spratu zgrade, a desetak metara visine, majstori hodaju po uskom simsu iznad prozora.

U Građevinskom preduzeću "Balkan" iz Crne Trave, koje izvodi radove, su najpre tvrdili da radnici nose "sve od potrebne opreme, zaštitne kacige, rukavice...". Ipak, nakon što su im novinari predočili da su se i lično uverili da to nije tačno i da radnici rade bez ikakve zaštitne opreme, u upravi preduzeća su rekli da su sve to skinuli "verovatno zbog vlage".

Imaju rukavice, radna odela, sve to, ali verovatno zbog vlažnosti.... A i izlaza na terasu, pošto terasa treba da se očisti, pa ne mogu da se vežu tu - kažu u ovom preduzeću.

Kako dodaju, reč je o "završnim radovima", odnosno svi građevinski radovi na rekonstrukciji krova su već završeni, skela je skinuta, pa je ostalo još "nešto sitno" da se uradi.


Ko to kontroliše?

Gradska kuća radovi Hod po tankom simsu, na desetak metara visine; Foto: JVU kabinetu gradonačelnika nisu želeli da komentarišu bilo šta u vezi sa radovima, već su novinare uputili na Direkciju za izgradnju grada koja je angažovala firmu i obavlja poslove nadzora.

Ali u tom preduzeću kažu da oni nadgledaju samo kvalitet izvedenih radova, ne i zaštitne mere, pa su novinare uputili na Inspekciju rada.

Da li i ko proverava ovo gradilište nismo uspeli da saznamo ni u Inspekciji rada. Inspektori sa kojima su novinari razgovarali su se pravdali tvrdnjom da "ne mogu ništa bez načelnice".

To gradilište je sigurno dodeljeno nekom od inspektora, ali mi ne znamo kom. Sve to morate sa šeficom - rekli su inspektori.

Novinari zasada nisu uspeli da dođu do načelnice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Koja

    20:05 // 30. 7. 2016.

    Kad bi mogao da podigne glavu pa da vidi.

  • Limunko

    00:27 // 30. 7. 2016.

    Очајнички покушај да се дође на разговор код градоначелника.

  • shaft

    18:16 // 29. 7. 2016.

    Mnogo je ovde javasluka,pa sta komentarisati?Ipak,"sefica nije tu"je dokaz ucmale administracije,po sistemu"inspektor sam bogom-dan,ne radim nista i primam redovno platu"!Otisla na odmor,resila uspesno probleme u Yuri!S obzirom da je "narod na izborima rekao svoje", nabedice vas da je slika fotomontaza i da krov uopste nije popravljan!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: