Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:10, 4. 10. 2016.

| Društvo

Blokirali saobraćaj i zahtevaju priključenje struje

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Protest
Od 16 sati na raskrsnici Dušana Popovića i Gabrovačkog puta; Foto: JV

Stanovnici niškog naselja Crvena zvezda blokirali su ulicu Dušana Popovića zbog toga što nemaju struju već mesec i po dana, a kako kažu, ova saobraćajnica biće neprohodna sve dok su im domovi u mraku.

U ovom naselju, kako kažu, ima oko 100 domaćinstava. U proseku svaka porodica ima po 5 članova. Probleme sa strujom imaju poslednjih godina, a zbog trenutne situacije protestovali su i prošle nedelje ispred Gradske kuće, ali tada nisu postigli dogovor sa rukovodstvom Grada. 

Iz niške Elektrodistribucije kažu da nisu nadležni za isključenje korisnika sa mreže, ali da prema poslednjim informacijma koje imaju, stanovnici ovog naselja duguju više od 29 miliona dinara za struju. Protest Roma Procena je da u naselju živi oko 600 ljudi; Foto: JV

Meštani pak kažu da su 2014. godine dogovorili sa Elektrodistribucijom da paušalno plaćaju struju, jer u čitavom naselju svega 17 kuća ima brojila. Iako su, tvrde, do sada plaćali oko 100.000 dinara mesečni paušal, bez struje su od 22. avgusta.

Ne znamo ko troši struju, a i ne trošimo toliko koliki su nam računi, to je sve kamata. Nemamo kontrolna brojila, a niko ništa ne preduzima iako molimo već nekoliko godina da ih nameste svima – kaže Bajazit Ramić.

Stanovnici Crvene zvezde kažu da im je sa dolaskom hladnijih dana život bez struje sve teži, naročito kada padne mrak.

Imam malu bebu u kući, ne mogu da je operem, razboleće se. Noću se deca iz naselja plaše – kaže Murija Džemaili.


Ne nazire se rešenje

Obraćanje Stanovnici Crvene Zvezde gube strpljenje; Foto: JV Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale je pokušao da ubedi stanovnike ovog naselja da se sklone sa ulice do sutra, kada bi zajedički pokušali da nađu rešenje. Međutim, njegovo obraćanje još više je razljutilo građane, koji su počeli da viču da žele struju. 

Mi nemamo ingerencije da priključimo struju, možemo samo da posredujemo između njih i nadležnih institucija u rešavanju problema. Ponudio sam da pomognem da potpišu ugovor o reprogramu duga, međutim, izgleda da ih je strpljenje izdalo – kazao je Ždrale.

U niškoj distribuciji nisu, kako kažu, nadležni ni za sklapanje duga o reprogramu, a iz „EPS snabdevanja“ čekamo odgovor o problemu stanovnika naselja Crvena zvezda. 

Podsetimo da je 2014. godine problem koji su meštani imali sa strujom rešen tako što su u naselju postavljena privremena brojila

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    00:19 // 6. 10. 2016.

    I kao i uvek, kad se neko buni ostali su protiv njega umesto uz. Pa ko vam je slicniji oni ili bagra na vlasti i njihove derikoze? Struja, kao opste dobro, makar neka minimalna potrosnja treba da bude besplatna! Jer je u civilizaciji neophodna za zivot.

  • jana

    23:48 // 5. 10. 2016.

    Ii nisu sva deca takva ako si video jednog be mora da znaci da su svi takviii ok??

  • blackburn

    16:39 // 5. 10. 2016.

    Ja mislim da je Toplana kriva.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: