Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 26. 11. 2014.

| Društvo

Bojama protiv barijera u društvu

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
dds.jpg
Jedan od novinara u akciji bojenja (foto: Vanja Keser)

Dodajući vesele boje na crno-bele crteže mališana ometenih u razvoju i druženjem sa decom sa invaliditetom, dvadesetak niških novinara je pokušalo da simbolično ukloni barijere između ovih osetljivih kategorija i ostatka društva. 

Kako kaže organizatorka ovog događaja Dragana Rodić, deca iz škole "14. oktobar" imala su zadatak da nacrtaju ono što ih čini srećnima, a novinari da to oboje.

Zanimljivo je da su svi oni, na zadatak da nacrtaju ono što ih čini srećnima, uglavnom crtali druge ljude. Dakle, ono što njih čini srećnima je druženje, ljubav, kao i sve ostale, i ovom akcijom smo upravo to i hteli da pokažemo - da je normalno biti i star, i osoba sa invaliditetom, i da smo svi ljudi, da smo svi isti - objašnjava Rodić.

Dopisnik RTS-a iz Niša Dejan Tasić, kao jedan od učesnika, kaže da je ovo iskustvo za njega bilo potpuno jedinstveno. slika1

Zaista mi je bilo lepo u ovoj akciji, zbog toga što smo se mi kolege lepo družili, ali pre svega zato što dok sam bojio ono što su ta deca crtala, počeo sam da ih razumem bolje, i da shvatam kako oni razmišljaju. To je bilo vrlo emotivno za mene - kaže Tasić.

Dragana Rodić navodi da su baš novinari bili pozvani da “dodaju boje” jer oni imaju najveću mogućnost da posreduju između raznih kategorija društva, i prave pozitivan društveni ambijent. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: