Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 25. 6. 2015.

| Društvo

Bojom transformišu u vampire, super heroje ili princeze

Autor:Danijel FrfalanovićIzvor:Balkan Youth Newsroom
FB-page--Simphony-club.jpg
Moguće potpune transformacije; foto: FB strana Somphony Club

Za samo pet minuta bojama i četkicama u super heroje ili ljupke princeze mogu vas pretvoriti dve mlade Nišlijke Dunja Ćirić i Dimitrija Savić koje su nedavno kao svoj hobi otkrile face painting.

FB-page-Simphony-club Umetnice često rade na tematskim žurkama; foto: FB strana Simphony ClubOve umetnice, koje se tehnikom oslikavanja lica bave tek godinu dana, kažu da momci najčešće požele da na licu dobiju strašne i opasne motive, dok devojke uglavnom žele da izgledaju slatko i nežno.

Devojke obično traže tribale, cvetne motive, leptiriće, tigrice i lavice, a kod muškaraca je popularan half face gde oslikavamo samo polovinu lica. Na poslednjoj žurki na kojoj smo radile, šanker je želeo da oslika vrat tako da kada podigne glavu izgleda kao da su mu otvorena usta – oduševljeno govori Dimitrija.

Ovim se bavi iako je master biolog, a pošto je završila umetničku školu za sebe govori da je „umetnički naučnik“.

Njena drugarica Dunja je master likovna umetnica koja, kaže, u svim umetnostima uživa podjednako.

Ove devojke su Ideju da se bave face painting-om dobile sasvim slučajno nakon što su prihvatile poziv „Zoo planeta“ da rade na „Karavanu kućnih ljubimaca“. Imale su zadatak da lica devojaka iz plesnog kluba "pretvore" u životinjska.

Lepo je raditi sa ljudima, odgovarati na njihove želje i zahteve. U Srbiji postoje ljudi koji se ovim bave profesionalno. Kroz face painting je moguće predstaviti brendove, raditi dobre reklame ili tematske žurke - navodi Dimitrija.

unnamed UV boje najinteresantnije na žurkama; foto: FB strana Simphony Club

Kaže da je za oslikavanje celog lica potrebno 5 do 6 minuta, a za oslikavanje samo jednog motiva ili pola lica 2 do 3 minuta, dok oslikavanje sa svim senkama i detaljima traje i do pola sata

Osnovno oruđe za rad su boje, od običnih koje se koriste u rođendaonicama do UV boja koje mladi biraju za žurke.

Boje koje koristimo potpuno su bezbedne jer su proizvedene na biljnoj bazi, peru se veoma lako - samo vodom. Odgovaraju svim tipovima kože, pa ih je moguće koristiti i na dečijoj koži. Njihov kvalitet zavisi od proizvođača i onoga što se može naći na tržištu. Kupujemo ih u bolje snabdevenim knjižarima ili preko neta. Najinteresantnije su UV boje koje su na običnoj svetlosti nezanimljive dok pod neonkama svetle. Prelepe su u pokretu – objašnjava Dimitrija.

Ove umetnice kažu da zarada postoji, ali da nije prevelika, tako da je ovaj rad uglavnom stvar ljubavi i hobija.

Najčešće nas pozovu iz klubova gde radimo za dnevnicu, eventualno naplaćujemo po maski ili to bude deo humanitarnog rada. Dobar je osećaj pomagati drugima - navodi Dimitrija 

Dunja i Dimitrija planiraju da se u budućnosti pojave na što više festivala, tako da o tome pregovoraju sa organizatorima Nišvill-a i Exit-a. Žele da naprave i pokretnu izložbu sa slikom u pozadini i čovekom ispred nje koji je oslikan u skladu sa pozadinskim motivima.

Video: Tamara Stanković

​Južne vesti će objavljivati tekstove novinara “Balkanske omladinske redakcije” koju čine mladi iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Sve njihove multimedijalne forme sa fokusom na teme koje se tiču mladih možete naći na zajedničkoj platformi “Omladinska redakcija”.

Sadržaj koji će biti rezultat prvog angažovanja 60 mladih novinara iz regiona mogu da objave i drugi mediji, uz prethodno kontaktiranje predstavnika organizacije IDEA SEE ([email protected]).

Sve ovo omogućava projekat “Balkanska omladinska redakcija” koji, u partnerstvu sa “Južnim vestima” u Srbiji, radijom UGD FM u Makedoniji i “ONAuBIH” u Bosni i Hercegovini, organizuje IDEA SEE, a podržava “Open Society Foundation”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    01:19 // 26. 6. 2015.

    Hehe, very nice! :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: