Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:58, 18. 12. 2014.

| Društvo

Bolesna i na hladnoći prikuplja novac za druge

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Marina
Marina zahvaljuje Nišlijama što godinama "iz plitkih džepova vade i pružaju zlatne novčanice"

Bilo da pada kiša, peče sunce ili je mraz, nju uvek možete naći u Obrenovićevoj ulici u Nišu kako u kolicima čeka da prolaznici ubace novčanice u teglu - ali ne novac za nju, već za bolesnu decu kojima je neophodna pomoć da plate lečenje.

Na početku zime, oni koji podržavaju rad Nišlijke Marine Adamović došli su na ideju da pokušaju da je sklone s vetrometine. Započeli su prikupljanje potpisa sa idejom da se ovoj humanoj ženi u Obrenovićevoj ulici obezbedi lokal, makar trafika, u kom bi se malo ugrejala.

Ovde stalno duva. Neki kažu da odem negde drugde, ali kroz pešačku zonu prolazi najviše ljudi, zato je bitno da ovde ostanem - kaže Marina.

autobiografija Ovako Marina predstavlja sebe u knjizi zbirke pesamaDodaje da njoj novac ne treba. I ono što prima kao tuđu negu i pomoć često donira. Na račune za lečenje uplaćuje i sve što zaradi prodajom svojih zbirki pesama. Boluje od multiple skleroze i sebe leči tako što pomaže drugima, mlađima, koji često imaju i teža oboljenja.

Kada u medijima vidim da sam nekome potrebna, prvo kontaktiram porodicu. Ništa ne radim bez njihovog pristanka. Zatim napravim transparent koji postavim na kolica, tako da svako može da vidi kome i zašto pomaže - priča Marina.

Zahvalna je Nišlijama što, kako kaže, iz plitkih džepova godinama izvlače i pružaju zlatne novčanice. Uglavnom se smesti uz neku banku, a to mesto ne bira slučajno.

Stojim tu jer znam da me snimaju kamere. To sam počela da radim nakon što su me nekoliko puta opljačkali. Jednom baš u podne. Srećom, tada je jedan prolaznik pojurio lopova, vratio novac, čak je još i dodao - prepričava Marina.

Svakog dana novac uplaćuje u banku, na račun za nečije lečenje.

Da ima mesta gde bih se zaklonila, moji radni dani bili bi duži. Molim za trafiku! - poziva Marina i preko društvenih mreža

Vreme krati knjigom. Ali ne svojom, jer ih je sve prodala. Sada čita jednu koju je dobila od prijatelja iz Amerike. Osim knjige, poslao je i donaciju.

Nada se da će neko pomoći i obezbediti prostoriju u kojoj bi nastavila da prikuplja pomoć. Do tada će se na ulici grejati kapom, šalom, rukavicama i toplim čajem koji joj povremeno donesu prijatelji iz obližnjih lokala.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • miloš

    21:23 // 18. 12. 2014.

    Plemenita duša zaslužuje poštovanje koje se nemože opisati rečima.E da nas je više takvih!

  • Marinaa Adamović

    18:15 // 18. 12. 2014.

    https://www.youtube.com/watch?v=s5tz5hRQf_E&feature=share
    https://www.youtube.com/watch?v=IN8MwjMZJXs
    deca su blago najveće

  • Marinaa Adamović

    17:35 // 18. 12. 2014.

    Dragi prijatelji, evo i peticije
    http://www.peticije24.com/omoguiti_marini_adamovi_korienje_trafikelokala_u_pobedinoj#form

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: