Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:39, 18. 2. 2015.

| Društvo

Čelnici Vlasotinca sebi povećali plate

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-Vlasotince-skupstina-opstine.jpg
Zameniku predsednika primanje od 67.000 "nedovoljno za vraćanje kredita"

Iako su vlast preuzeli pre samo 3 meseca, predsednik Opštine Vlasotince Miroslav Ljubenović iz Pokreta Socijalista, njegov zamenik Slavoljub Mitov (SDS) i predsednik Skupštine Goran Mitić (SNS) povećali su sebi plate za 20 odsto na ime "ostvarenih rezultata".

Predsednik Opštine Ljubenović potvrđuje da su plate povećane od januara, ali tvrdi da to nema veze sa njim, već da je odluku o povećanju plata donela skupštinska Komisija za imenovanja i da on sa tim nema nikakve veze. 2 Miroslav Ljubenović (PS); foto: vlasotince.org.rs

Samo sam video da postoji takvo rešenje, ali to povećanje još uvek nisam primio. U pitanju je skupštinski deo posla. Ne smatram da je reč o sramnoj odluci - kazao je Miroslav Ljubenović.

Ipak, vest o povećanju zarada prva tri čoveka Vlasotinca uznemirila je javnost, s obzirom da se svuda u Srbiji insistira na merama štednje.


Veća plata da bi vratio kredit

Dok predsednik Opštine tvrdi da su "prethodne garniture vlasti zarađivale mnogo više", zamenik predsednika je za štampano izdanje "Kurira“ izjavio da mu prethodna zarada "nije dovoljna za kredit koji otplaćuje".

Moja plata od 67.000 dinara nije dovoljna, imam kredite koje ne mogu da vratim - kazao je za "Kurir" Slavoljub Mitov.

Ljubenović ovakvu izjavu svog saradnika nije želeo da komentariše.


Inače, trojica funkcionera su vlast u Vlasotincu preuzela 29. novembra, a primanja su im povećana za tromesečje - decembar, januar i februar. Reč je o bonusu za "ostvarene rezultate“.

Predsednik Opštine Ljubenović je pre stimulacije primao platu u iznosu od 78.000 dinara, a njegovi saradnici za 10.000 manje.

Sa druge strane, lokalna samouprava u Vlasotincu i javna preduzeća imaju dugove za utrošenu električnu energiju u iznosu od 35 miliona dinara.

Dodatnih 20 miliona duguje JKP "Vodovod". Tu EPS ima sudsku presudu, ali je još nije pustio na izvršenje i nadam se da se narednih dana dogovorimo oko regulisanja tih obaveza - kaže predsednik Opštine Vlasotince Miroslav Ljubenović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tanja

    13:41 // 20. 2. 2015.

    Kako li Mitova nije bilo sramota da ovo kaze(sto se tice kredita)ja sam osoba sa invaliditetom,majka mi je penzionerka,a on lekar,gde li ide ova nasa Srbija,tesko nam se pise sa ovakvom ljudima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: