Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 29. 9. 2016.

| Društvo

Ceo Niš uskoro pod kamerama

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Kamera
Postavljanje kamera u fazama; Ilustracija; Foto: arhiva JV

Sve veće saobraćajnice, ulazi u grad, mesta većih okupljanja, bulevari i važniji objekti u Nišu biće uskoro pod video-nadzorom, najavio je načelnik niške policije Ninoslav Mitić. Nova tehnologija moći će da prepozna lica već evidentiranih prestupnika.

Do kraja godine biće postavljen deo kamera, kažu u Policijskoj upravi, a novcem od naplaćenih kazni biće isplaćen video-nadzor i pokriveni troškovi održavanja te opreme.

Niš će prvi u regionu biti ceo pokriven kamerama, ali to neće biti represivnog karaktera samo da bi se ljudi kažnjavali, već zarad povećanja bezbednosti – kaže načelnik Mitić.

On dodaje da će postojati poseban operativni centar opremljen monitorima sa kojih će policija pratiti situaciju u gradu. “Kriminogena lica” biće uneta u sistem, dodaje.

Na ovaj način moći ćemo da ih pratimo kada budu izvršavali krivično delo. Već imamo dobra iskustva u rešavanju slučajeva pomoću snimaka sa privatnih kamera. Nedavno smo u Durlanu tako rasvetlili krađu automobila, pa verujem da će zahvaljujući video-nadzoru kriminalitet opasti.

Zasada su, dodaje, video-nadzorom pokrivene Tvrđava kao i centralne raskrsnice u gradu.  Niška Policijska uprava je, kažu, predložila i da budu pokrivena sva stajališta, parkinzi i pumpe na koridoru 10 jer su, podećaju, na auto-putu doskora delovale bande iz Vrnjačke Banje i Kraljeva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlurad

    22:20 // 30. 9. 2016.

    Nije ni cudo sto ce Nis biti "prvi u regionu" jer je moguce da ostali shvataju sta je pravo na privatnost. Policija ima pravo na snimanje(clan 52, zakona o policiji)i to kada: "Kad postoji opasnost da prilikom javnog okupljanja dođe do ugrožavanja života". Ako neko ima mogucnost da vas prati, ko garantuje da i vi necete jednog dana da postanete "kriminogeno lice", recimo po politickom opredeljenju

  • komsija

    09:58 // 30. 9. 2016.

    Jos samo da usnime moga komsiju i njegovog kera kako svakog jutra oko sest sati izlaze na travnjak ispred zgrade na Crvenom Pevcu,pa da to dostave Komunalnoj,da i oni vide .

  • ekskurzija

    09:54 // 30. 9. 2016.

    Mi kao stoka bacali papire i pikavce pored autobusa u Lucernu.Kada smo stigli na granicu,nismo mogli da izadjemo dok ne platimo kaznu.Sve bilo dokumentovano snimkom.Skupismo pare,pa platismo.E, i zbog takvih se izmedju ostalog postavljaju kamere.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: