Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 29. 9. 2016.

Ceo Niš uskoro pod kamerama

Kamera Postavljanje kamera u fazama; Ilustracija; Foto: arhiva JV

Sve veće saobraćajnice, ulazi u grad, mesta većih okupljanja, bulevari i važniji objekti u Nišu biće uskoro pod video-nadzorom, najavio je načelnik niške policije Ninoslav Mitić. Nova tehnologija moći će da prepozna lica već evidentiranih prestupnika.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ivan Milovanovic

    15:55 // 29. 9. 2016.

    Mene me interesuje da mi vi meni kazete rade li kamere kod Crvenog pevca, koliko prekrsaja se snimi tokom meseca i koliko kazni je poslato na kucne adrese i naplaceno. Ni reci o tome nikada pa imam utisak da tu nesto, po nasem dobrom obicaju, ne funkcionise kako treba.

    • nijegrad

      17:35 // 29. 9. 2016.

      Prodji kolima na crveno i saznaces :D

    • anonymous

      18:09 // 29. 9. 2016.

      Ni strašilo ne ubija ptice, ali dovoljno je da one misle da ih ubija i da zato obilaze njegovu njivu. Dokle god kamere služe svrsi da ljudi, makar zbog njih, više vode računa u saobraćaju, lično me se ne tiče da li stvarno rade ili ne.

    • @anonymous

      13:06 // 30. 9. 2016.

      Upravo tako. Obratite paznju kako se vozi na toj raskrsnici a kako na ostliam? Cim pocne da trepce zeleno smanjuje se brzina, a na ostalim.... kao bik na crveno platno gas do daske i juriiiii

  • Lahor

    16:10 // 29. 9. 2016.

    Dodje Evropa u Niš,pre vremena

  • Dragan

    16:28 // 29. 9. 2016.

    Odlicno to je jedini nacin da se zastitimo od zlobnika, evo da smo imali kamere u Rentgenovoj ulici nebi mi komsija sa nekog od visih spratova bacilo parce betona velicine pesnice na krov automobila.

    • xyz

      16:39 // 29. 9. 2016.

      Ne bi ti pomogle kamere..

    • hm

      13:08 // 30. 9. 2016.

      Da nisi parkirao "malo ukrivo" pa blokirao prolaz? Samo pitam!

  • kancelarije

    16:50 // 29. 9. 2016.

    lokalne samouprave, gradskih preduzeća, poreske, sanitarne, tržišne, finansijske, šumarske inspekcije, zatim kancelarije inspektora privrednog kriminala, kancelarije prekršajnog, osnovnog, višeg suda su prava mesta za kamere, a ne ulice.

  • shaft

    17:17 // 29. 9. 2016.

    Potrebne su kamere i za privredne kriminalce.

  • skakavac

    17:38 // 29. 9. 2016.

    Apsolutno podrzavam ovakvu odluku u jedna od pametnijih odluka za trosenja novaca gradjanja.Onaj ko ne radi nista proitiv zakona nema cega da se plasi, hejteri su oni koji su prestunici.

  • D.

    17:45 // 29. 9. 2016.

    @Ivan Milovanović Kamere rade, stižu kazne, i naplaćuje se, provereno.

  • Mickoski

    18:01 // 29. 9. 2016.

    Stavite kamere u moj objekat!

  • vmp

    18:07 // 29. 9. 2016.

    a eto kad su pod fantomkama rusili u BG postoji tonski zapis sluzbenice MUP-a i sefa koji kaze da se ne intervenise. Sta sad? Imamo snimak namestanja tendera sa sednice veca. I?
    Nije problem u snimcima nego u drzavi i pravosudju koje ne funkcionise, koje te jure za 5.000 din a ne diraju za 5M evra. Politicari su kriminizovali drzavu.
    p.s.po dobrom starom obicaju nemojte da me objavite.

  • vlada

    21:13 // 29. 9. 2016.

    Podržavam akciju. Pozivam policiju da postavi kamere po Čairu. Bilo bi materijala za kažnjavanje svakodnevno. Automobili i motocikli se kreću pešačkom zonom, bahati vlasnici opasnih i manje opasnih pasa svoje ljubimce šetaju bez povoca i brnjice, neodgovorna omladina ostavlja đubre nakon noćnih druženja...

  • Cira 018

    21:56 // 29. 9. 2016.

    Sve bi bilo to okej da su kamere savremene,nego kupljene subotu na autopijac za 50 evra pa kako radi radice,nema leba od toga ;) Bolje otvorite neku fabriku malu od 20 radnika vise ce to da pomogne gradjanima nego sto im uzimate leba iz usta!

  • Slavisa Aleksic

    08:12 // 30. 9. 2016.

    Gornjomatejevacka ulica u opstini Pantelej u Nisu i prilazne ulice su saobracajna katastrofa od voznje u kontra smeru do brzinsih proba automobila i motora u kas im vecernjim i nocnim satima. Saobracajna policija bi trebala da obratk paznju na to.

  • Ivan

    08:51 // 30. 9. 2016.

    Ilegalno je snimati ljude bez njihovog pristanka. Kako policija misli da upotrebi snimke kao dokaze na sudu kada ih sud ne prihvata? Kamere u dragstorima i pumpama se ne prihvataju u slucajevima kradje vec se samo pomocu njih nalaze krivci i svedoci.

    • WeFlex

      09:12 // 30. 9. 2016.

      Postoji policijsko ovlascenje koje se zove "Video nadzor" i pravila kako se ono koristi.. Verovatno ce upotrebiti snimke u skladu sa Zakonom o policiji i pripadajucim Pravilnicima..

    • kamerman

      09:41 // 30. 9. 2016.

      @Ivan A, ljudi ce legalno praviti prekrsaje gde stignu i nece odgovarati.Pa za te LEGALNE, kamere se i postavljaju.

    • Marko

      11:54 // 30. 9. 2016.

      Ne snimaju ljude, već automobile. Uostalom, svi koji prolaze znaju gde se nalaze kamere, pa svojim prolaskom implicitno pristaju na snimanje. Kome se ne sviđa, neka ne prolazi. Ili bar neka ne čini prekršaj.

  • ekskurzija

    09:54 // 30. 9. 2016.

    Mi kao stoka bacali papire i pikavce pored autobusa u Lucernu.Kada smo stigli na granicu,nismo mogli da izadjemo dok ne platimo kaznu.Sve bilo dokumentovano snimkom.Skupismo pare,pa platismo.E, i zbog takvih se izmedju ostalog postavljaju kamere.

  • komsija

    09:58 // 30. 9. 2016.

    Jos samo da usnime moga komsiju i njegovog kera kako svakog jutra oko sest sati izlaze na travnjak ispred zgrade na Crvenom Pevcu,pa da to dostave Komunalnoj,da i oni vide .

  • Zlurad

    22:20 // 30. 9. 2016.

    Nije ni cudo sto ce Nis biti "prvi u regionu" jer je moguce da ostali shvataju sta je pravo na privatnost. Policija ima pravo na snimanje(clan 52, zakona o policiji)i to kada: "Kad postoji opasnost da prilikom javnog okupljanja dođe do ugrožavanja života". Ako neko ima mogucnost da vas prati, ko garantuje da i vi necete jednog dana da postanete "kriminogeno lice", recimo po politickom opredeljenju

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: