Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 2. 4. 2013.

| Društvo

Česma na keju postala "močvara"

Autor:S.JanačkovićIzvor:Južne vesti
Cesma-kej-1.JPG

Komšije iz Jagodin-male, koje žive u blizini česme na nišavskom keju uzvodno od Mosta mladosti, danas su bile prinuđene da same pokušaju da očiste zapušeni odvod pun đubreta.

Stepenice prema česmi sada vode pravo u baru punu algi, kesa, flaša i ostalog smeća. Zbog ove "močvare" nemoguće je doći do česme sa vodom za piće niti koristiti amfiteatar sa strane, a sve ovo stvara jako ružan prizor šetačima. Česma Smeće koje su jutros izvadile komšije iz Jagodin-male

Nišlije iz Jagodin-male kažu da ruglo u koje se pretvorila česma izgrađena još pre II svetskog rata ovde stoji već 3 nedelje i da niko od nadležnih još nije ni pokušao da je očisti. 

- Sami smo se jutros okupili, doneli neke pumpe i pokušali da ovo uredimo, ali ništa! Jedino mi preostaje da lopatom prikupim ovo smeće pa da zovem vatrogasce, možda će oni imati razumevanja - priča Miki Videnović, član Udruženja "Jagodin-mala 1933".

On kaže da je jedan od razloga za osnivanje Udruženja bio upravo obnova ove česme sa koje su prethodne generacije vodu koristile još pre II svetskog rata. Uz podršku grada i konsultaciju Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš, česma je obnovljena avgusta 2011. godine.

- Kada je ovde građen bedem, česma je bila zatrpana, ali mi nismo dozvolili da se zaboravi. Ipak, tužno je što u ovom momentu nemamo nikakvu korist od nje - kaže Videnović.

Česma

Iz Direkcije za izgradnju grada objašnjavaju da nadležnost za održavanje javne česme, kada izvođač završi radove, preuzima opština.

U Komunalnoj inspekciji Gradske opštine Pantelej, kojoj su građani danas prijavili ovaj slučaj, rekli su da nisu bili upoznati sa ovim problemom i da će ga što pre rešiti. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Flanker

    09:49 // 4. 4. 2013.

    Samo u zemlji Srbiji se imena investitora, konsultanta(!?)i izvođača radova klešu u kamen, pored imena darodavca.

  • zoran

    17:11 // 3. 4. 2013.

    A oni sto primaju debele plate(koje im mi omogucavamo),sta ce oni da rade?

  • Real Sa Nisave

    13:41 // 3. 4. 2013.

    Samo neka komsije cekaju na vatrogasce i komunalce. Sta je tesko da se skupi 5 coveka sa lopatama iz kraja i sredi ovu mocvaru?! Lenjost, ucmalost, nezainteresovanost, apaticnost... Imamo nulu iz gradjanske inicijative!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: