Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:46, 15. 12. 2014.

| Društvo

Četvorostruki bajpas na novoj Kardiohirurgiji

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kardiohirurgija.jpg
Operacije i transplantacije u novim salama, arhivska fotografija

Od kako je otvorena, na niškoj Kardiohirurgiji urađeno je više operacija i transplantacija, ali najznačajnija je, kako je rekao profesor doktor Zoran Perišić, složena operacija srca.

Svi operisani pacijenti, prema rečima Perišića, dobro se osećaju, a tokom vikenda je, prema njegovim informacijama, nekoliko operacija trebalo da obave hirurzi iz Kliničkog centra Srbije.

Njihovi pacijenti su sa Klinike za kardiologiju. Obišao sam pacijente koji su bili transplantirani. Jedna majka je dala svom sinu bubreg, jedan otac je dao svom sinu bubreg i to je... Nadam se da je ceo tim uživao u onome što se dešavalo - rekao je Perišić.

perisic Doktor Perišić posetio pacijente, arhivska fotografijaČetvorostruki bajpas u Nišu prvi put je urađen 2011. godine pacijentu iz Lebana, a sada je po prvi put ovaj složeni hirurški zahvat obavljen na novoj klinici. Doktor Perišić kaže da tu ne treba stati.

Zna se koliko operacija treba da se radi nedeljno. Zna se koliko operacija treba da uradi centar da bi se reklo da smo kardiohirurški centar. Prema tome, medicinske postulate treba ispoštovati - kaže Perišić.

Klinika za kardiohirurgiju u Nišu otvorena je 24. novembra, a njenom otvaranju Perišić je prisustvovao i kao gradonačelnik Niša. Tada je rečeno da je reč o jednoj od najsavremenijih medicinskih ustanova u regionu, ali i šire.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Iva

    21:08 // 15. 12. 2014.

    Sve je ovo sa kardiohirurgijom čista reklama. Došla ekipa iz Bgd-a uradila jednu operaciju i kraj. Zašto te operacije ne rade Dr Milić i Dr Živić koji su specijalizirali po 2 u Bgd-u ???

  • Posmatrac

    19:50 // 15. 12. 2014.

    Nisam znao da transplantacija bubrega spada u kardio-hirurgiju.... U Nisu, ocigledno- sve moze.

  • Dr M. Marjanovic

    18:17 // 15. 12. 2014.

    Zasto ne kazete da je to uradio tim iz Bgd-a koji je poslao prof Ristic uprkos tome sto je dr Milic pokusao da ga spreci i sto je odlagao da pacijenta stavi na program.Perisic nema veze sa hirugijom.

    • drmr

      20:11 // 15. 12. 2014.

      Nis nema ni jednog jedinog kardio hirurga, niti tim za te operacije! Milic je vaskularni hirurg a Perisic internista kardiolog. Strucnjaka kao njih dvojica i Nisu ima 10tak a u Srbiji 100tinjak!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: