Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 27. 2. 2015.

| Društvo

Čisteći korito Gabrovačke reke oštetili kej?

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
slikapett
Posledica nemara ili bujičnih tokova?

Dok pojedini stanovnici niškog naselja Duvanište tvrde da su radnici "Erozije" čisteći korito Gabrovačke reke mašinama oštetili i njen kej između Bulevara Nemanjića i Zorana Đinđića, u ovom preduzeću tvrde da su oštećenja bila tu odranije, ali da će biti sanirana.

slikadva Meštani kažu da su oštećenja uređenog dela keja "sveža"Nišlija Goran S. jedan je od građana koji su se javili redakciji “Južnih vesti” sa tvrdnjom da su oštećenja kamenja pored same reke, kao i betonskih ploča na keju, nastala od “gusenica” i “kašike” bagera nakon poslednjeg čišćenja korita reke pre desetak dana.

Pošto živim tu, apsolutno sam siguran da su oštećenja od pre desetak dana, a i na slikama se vidi da su sveža. Na betonskim kockama jasno je uočljivo da su uništene gusenicama bagera, u dužini od oko 20 metara. I u delu gde je reka, postoji veliko oštećenje na crvenkastim kockama, a na nekim mestima čak ima i velikih rupa - kaže ovaj Nišlija.

naslovna1.jpg Žitelji Duvaništa kažu da oštećenja nije bilo pre dolaska bageraOn dalje ukazuje da se i na jednoj od slika “pored bagera jasno vidi da je jedan betonski blok izvučen”, ali da je “izvaljeno još mnogo kocki iz betonskog bloka na keju”. Osim toga, kaže on, od težine mašina popucao je i deo od pored same reke.

Više je štete nego koristi, prema njegovom mišljenju, jer “ni šljunak iz reke nije sasvim očišćen”.

Ostalo je još nekih desetak santimetara šljunka u vodi. Reka jeste uređivana nekoliko puta do sada, i uvek je bila i bolje čišćena i bez oštećenja, a ovo sada je vrlo aljkavo urađeno - kaže on.

slikatri U "Eroziji" tvrde da njihovi radnici nisu oštetili betonske blokove na kejuMeđutim, u Vodoprivrednom preduzeću “Erozija” koje je i sada, kao i prethodnih godina, čistilo korito ove reke, kažu da “nemaju nikakve veze sa oštećenjima”. Tehnički direktor ove firme Dejan Milutinović navodi da oštećenja na kamenju pored reke nastaju usled velikih voda, i ona se vremenom saniraju, a da su betonski blokovi na keju odranije izgrebani i polomljeni.

Cela regulacija je rađena od kamena u cementnom malteru. To je kamen koji vremenom ispadne, spojnice popuštaju, i nakon nekog perioda izađe komisija, popiše oštećenja koja su nastala usled eksploatacije i onda se vrši sanacija. Nadležni organ iz “Srbijavoda” je obavešten o tome, slikao je sve to i oštećenja će biti popravljena - kaže Milutinović.

On dodaje da “meštani mogu da pričaju svašta” ali “Erozija”, prema njegovim rečima, godinama čisti korito Gabrovačke reke “na korist svih građana Niša”, pa je tako i sada iz korita “izvučeno” preko 3.000 kubika materijala da bi reka bila čista.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko

    01:47 // 28. 2. 2015.

    Pre keja,tu je postojao bedem i most (koji je srušen)i bilo je mnogo uređenije nego sada sa kejom. Jedino je deo od mosta do ušća sačuvao bedem i tu je mnogo lepše.

  • Milan Nikolic

    01:04 // 28. 2. 2015.

    I ja sam primetio ostecenje koje je nastalo od pre nekih desetak dana i pored bagera bio je i traktor sa raonikom napred koji je vadio pesak iz reke

  • šta je tu čudno?

    01:00 // 28. 2. 2015.

    Erozija čisti, Erozija sanira...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: