Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 30. 1. 2015.

| Društvo

Da ne bi vrtićima, isključili vodu upravi “Pčelice”

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
vrtic
Vrtići "pošteđeni", a zgradi uprave isključena voda kao upozorenje

Zbog neisplaćenog duga od preko 2 miliona dinara za utrošenu vodu u svim niškim vrtićima i nepoštovanja ugovora o reprogramu, “Naisus” je, kako ne bi obdaništa ostavio bez vode, isključio sa mreže zgradu uprave Predškolske ustanove “Pčelica”.

Kako objašnjavaju u niškom Vodovodu, sa “Pčelicom” je 25. februara 2014. godine sklopljen ugovor o reprogramu duga od 3 miliona i 384 hiljade dinara za sve vrtiće. Prema tom ugovoru, ova predškolska ustanova je trebalo da dugovanje isplati na 8 mesečnih rata.

Međutim, ugovor je istekao 20. oktobra 2014. godine, a ostao je neisplaćen dug od 2 miliona i 430 hiljada dinara. U “Vodovodu” su zato, kako kažu, morali da reaguju.

Nismo hteli da isključujemo vodu u vrtićima kako ne bi ispaštala deca, ali smo bili prinuđeni da isključimo zgradi Uprave i očekujemo njihovu reakciju - objašnjavaju u Vodovodu.


Iz “Pčelice” bez odgovora

Zašto dug, za koji je potpisan ugovor o reprogramu, nije plaćen i kada će biti, iz “Pčelice” nismo uspeli da saznamo. deca "Pčelica" ima ogromna dugovanja i prema dobavljačima; foto:NTV

Direktor Zoran Jonić, koji se javio na prvi poziv novinara i pre nego što je čuo pitanje kratko rekao “ne mogu da pričam, pozovite me kasnije”. Međutim, nakon toga nije odgovorio ni na jedan naš poziv.

Pomoćnik direktora “Pčelice” Ivan Todorov je na pitanje zašto je zgradi Uprave isključena voda odgovorio da “ne zna da li je to zbog duga ili zbog radova”.

Inače, iz sindikata “Nezavisnost” ove predškolske ustanove ranije su ukazivali na velika dugovanja “Pčelice” koja se “gomilaju i iznose preko 240 miliona dinara”, te su zbog toga česte blokade računa. Da postoje veliki dugovi prema dobavljačima istakao je prošle godine i gradski većnik Miloš Banđur, koji je tada napomenuo da situacija u ovoj ustanovi “nije baš optimistična”.


Drugi reprogram zbog nelegalnog priključka vrtića

Osim ovog, “Pčelica” je sa “Naisusom” potpisala još jedan ugovor o reprogramu duga, koji takođe, kako objašnjavaju u Vodovodu, nije ispoštovala.

Ugovor je potpisan 24. jula 2014. godine zbog duga od preko 565 hiljada dinara, a po osnovu nelegalnog priključka na vodovodnu mrežu vrtića u Čalijama. Rok za isplatu dugovanja je istekao 28. decembra prošle godine, a ostao je dug od 452 hiljade dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • realnmo

    00:04 // 2. 2. 2015.

    kako da bucko kao Jonic,da deci hranu za koju roditelji placaju kada onda ne bi zaradio za sebe i svoju masu

  • dokle

    20:39 // 1. 2. 2015.

    Dokle ce taj Jonic da manipulise i zamajava Nislije?Svi u gradu znaju sta radi preletac i to uzimajuci od dece i niko da ga zaustavi.Bahat,nevaspitan.muckaros...bruka da takav covek vodi najvazniju us

  • vesna

    16:29 // 1. 2. 2015.

    bahati direktor,nije nije kriv,tako mu se moze!
    SNS ocigledno nema kadar,zato je jadan Zoki morao da predje u SNS i ostane direktor!Jadni gradu sa ovako lakovernim gradonacelnikom,ili voli POLOTRONE!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: