Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 12. 10. 2015.

| Društvo

Dan grada Leskovca obeležen u znaku mladih

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
dan-Leskovca-1.jpg
Grad podržao uspehe mladih; foto: JV

Leskovački đaci i studenti koji su u prethodnoj godini postigli izuzetne rezultate u obrazovanju i 4 dekana fakulteta Univerziteta u Nišu koji su poreklom Leskovčani, obeležili su svečanu sednicu povodom 11. oktobra, Dana Leskovca.

Svečana sednica Skupštine grada, održana u nedelju, protekla je u znaku mladih i naučnih dostignuća, a čak 197 najboljih učenika i studenta dobilo je od 10.000 do 30.000 dinara, troje je nagrađeno sa po 100.000 dinara, dok su četiri dekana niških fakulteta dobili nagrade u vidu medalja.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Nišu dr Jadranka Đurović Todorović, jedna od nagrađenih dekana, izrazila je zadovoljstvo što Leskovac ne zaboravlja svoje uspešne građane.

Vrlo je važno da se ceni znanje i nauka jer je znanje najveće bogatstvo i njega nam niko nikada ne može uzeti – rekla je dr Jadranka Đurović Todorović.

Pored nje, nagradu u vidu medalje, druge po važnosti nagrade povodom Dana Leskovca, dobio je i dekan Medicinskog fakulteta Stevan Ilić koji je ove godine otišao u penziju, Petar Mitković, dekan niškog Građevinskog fakulteta, kao i Suzana Kostić, dekan Fakulteta umetnosti u Nišu.

Najveće priznanje Leskovca dobila je i glumica Sloboda Mićalović koja je osnovnu i srednju školu završila u ovom gradu.

Odrastanje u zdravom Leskovcu sa divnim ljudima udarilo je pečat na moj život i karijeru i ponosna sam na ovaj grad - istakla je Sloboda Mićalović.


Mladi kojima se Leskovac ponosi

Oktobarsku nagradu od 100.000 dinara dobili su Milica Jović i Dragan Đokić, svršeni studenti Ekonomskog i Prirodno-matematičkog fakulteta sa prosečnom ocenom 10 i mnogobrojnim nagradama i priznanjima tokom školovanja.

Novčanu nagradu dobio je i učenik Gimnazije Stefan Stojanović koji je osvojio bronzanu medalju na Olimpijadi u Bakuu, a pohvale još dvoje mladih akademskih građana – Iva Stanković sa prosečnom ocenom 9,6 na Vojnoj akademiji i Milan Kitanović koji je sa 25 godina završio ekonomiju i mašinstvo sa prosečnim ocenama 10.

Svečanu sednicu Skupštine grada otvorio je predsednik Skupštine Dušan Cvetković Lešnjak, a zatim je govor gradonačelnika Gorana Cvetanovića, praćen kratkim filmom o jednogodišnjim aktivnostima lokalne samouprave, prekidan aplauzima. 2 Gradonačelnik najviše ponosan na mlade Leskovčane; foto: JV

Gradonačelnik je, kako je naglasio, najviše ponosan na mlade Leskovčane, odlične učenike i studente kojima se dodeljuju nagrade i priznanja i to je “najfunkcionalnije utrošen novac iz gradskog budžeta”.

Mladim ljudima poručujemo da ćemo se truditi da uvek nagradimo sve njihove uspehe. Onog trenutka kada odluče da se vrate u svoj grad, to će značiti da smo mi uspeli - zaključio je Cvetanović.

Ovogodišnji 11. oktobar prošao je bez dodeljivanja titule počasnog građanina Leskovca. Do sada su ovo priznanje poneli samo Slobodan Milošević, patrijarh Irinej i Aleksandar Vučić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • antibot

    11:49 // 12. 10. 2015.

    Vidi to sns-ovce kao "brinu" se za mlade ljude a kad ono ... Sto bi rekli leskovcani "sve ce vi se razjasni"!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: