Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 21. 10. 2016.

| Društvo

Deca u prašini od šuta i maltera čekaju pregled u Domu zdravlja

Autor:J. Ć.Izvor:Južne vesti
renoviranje-toaleta,-savetovaliste-1-
Dok majstori buše, lekari pregledaju decu; foto: JV

Razrušeni zidovi, prašina na sve strane, džakovi za cement, materijal za renoviranje i deca najmlađeg uzrasta koja čekaju na pregled, slika je niškog Doma zdravlja na dečijem odeljenju koju su, pored roditelja, jutros zatekli i novinari Južnih vesti. 

renoviranje-toaleta-u-savetovalistu- Čekaju kod lekara ili u stovarištu?; foto: JVU prizemlju Doma zdavlja u toku je renoviranje toaleta. Najgore je u savetovalištu gde dolaze čak i tek rođene bebe, radovi nisu fizički ničim izolovani zbog čega su deca i roditelji primorani da udišu prašinu dok čekaju na red kod lekara.

Dalibor Milojković doveo je sina u savetovalište, a slika koju je tamo zatekao nimalo ga nije ostavila ravnodušnim.

Neprijatna situacija potpuno, prašina na podu, majstori, džakovi puni smeća… Pored svega toga nijedan toalet za decu nije u funkciji ili makar nigde ne stoji tabla gde se on nalazi. Nigde, takođe, nije obeleženo da su radovi u toku - priča roditelj 3-godišnjaka.

U Domu zdravlja kažu da su svesni da su roditelji ljuti zbog uslova u kojima se radovi obavljaju, ali ističu da je to u interesu građana Niša i njihove dece.

Novi toaleti su u interesu naše dece. Sigurno da je tu bilo dosta prašine, ali ne duže od dva sata. Ja se izvinjavam svim roditeljima. Sada je sve sređeno, samo još da postavimo nova vrata - kaže Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja u Nišu.

toalet Toalet neupotrebljiv; foto: JVIako se na slikama jasno vidi da se na dečijem odeljenju za bolesnu i zdavu decu svi toaleti renoviraju istovremeno, Jerkan kaže da to nije baš tako, “da je sve rađeno planski” i da je uvek po jedan toalet u funkciji.

Radovi će, kako kaže, najkasnije do nedelje biti u potpunosti završeni. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jole

    17:11 // 22. 10. 2016.

    Džabe što ga renoviraju, kad će čistoća da potraje onoliko vremena koliko treba da ga prvi put use.u i tako u.ran ima da ostane i da smrdi naredne 40 godine do sledećeg renoviranja.

  • Jovan Stankovic

    20:59 // 21. 10. 2016.

    Renoviranje u zdravstvenim ustanovama se izvodi pod drugačijim uslovima.Sramota je za Srbiju da takav čovek kao što je direktor DZ može postati direktor neke zdravstvene ustanove.On se učlanio u stranku samo da bi postao direktor,a to što opstaje uprkos niskom moralu,aferama i sumnjivim ljudskim kvalitetima samo govori o tome koliko je sistem slab,za njega je monogo što je bio direktor i jedan dan

  • Baba sera

    20:17 // 21. 10. 2016.

    Jos malo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: