Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:44, 18. 11. 2015.

| Društvo

Dečaci pronašli skupoceni telefon i vratili ga vlasnici

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
Vlasnica-telefona.jpg
Vlasnica pronađenog telefona i sama odlučila da pomogne dečacima; foto: JV

Dvojica siromašnih dečaka koji prodaju brojanice na ulicama Leskovca kako bi pomogli roditeljima da prehrane njih i još petoro braće, pronašli su izgubljeni skupoceni mobilni telefon i vratili ga vlasnici.

Telefon vredan oko 400 evra 14-godišnji Petar i godinu dana mlađi Dimitrije pronašli su na parkingu ispred „Rode“ u trenutku dok su ispred marketa prodavali brojanice koje su sami napravili.

Iako je reč o skupocenom telefonu, ni u jednom trenutku nisu bili u dilemi da ga zadrže, već su ga ostavili na pultu trgovinskog centra kao izgubljenu stvar.

Kada me je šef obezbeđenja marketa pozvao i kazao da mi je pronađen telefon, bila sam jako srećna jer nije reč samo o tome koliko je on skup, već sam ga dobila na poklon od supruga. Srce mi se istopilo kada su mi u marketu predstavili dvoje dečaka koji su ga pronašli. A onda sam čula njihovu životnu priču koja me je jako ganula i odlučila sam da im pomognem koliko god mogu - priča za “Južne vesti” vlasnica izgubljenog telefona Ivana Stojiljković Ranđelović.

Ova dva dečaka sa roditeljima i još petoro braće žive u jednosobnom stanu od 36 kvadrata. Otac Goran i majka Olivera su nezaposleni, pa preživljavaju od socijalne pomoći i dečijeg dodatka čiji je ukupan iznos oko 27.000 dinara. 2 Petar i Dimitrije pomažu roditeljima da prehrane još petoro braće; foto: JV

Muku muče sa nagomilanim dugovima za struju, telefon, komunalije. Ne uspevaju da sastave kraj sa krajem, ali ne odustaju.

Posle škole prodajemo brojanice i lančiće koje sami pravimo. Prodamo po 10 dnevno, nekada i manje. To je dovoljno da ima za nas i braću, da imamo za užinu u školi. Mama i tata se snalaze da plate račune, da imamo šta da jedemo - priča nam stariji Petar.

Dečaci kažu da ne razumeju zbog čega su svi, pa i novinari, oduševljeni njihovim postupkom i da je to neka retkost.

Ponovo bi učinili isto. To nije naše. Niko od nas u porodici ne bi zadržao ništa što nije naše. Izuzetak je, možda, kad bi pronašli milion evra, jer bi u startu bilo jasno da tu nisu čista posla - sa osmehom u šali kaže mlađi Dimitrije.

"Večernje novosti" su u akciji "Humanost na delu - priče iz Srbije“ pre dve godine porodici ova dva dečaka poklonili nov nameštaj. Kako kažu, tada su prvi put u životu spavali svako u svojoj postelji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nis

    07:37 // 20. 11. 2015.

    Prezime porodice?

  • Mile

    09:29 // 19. 11. 2015.

    Bravo za decake!

  • saffet arslan

    08:12 // 19. 11. 2015.

    Svaka im cast , takvi vrlo retki su danas po ovom svetu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: