Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 4. 3. 2015.

| Društvo

Despotović ostaje direktor “Divljane”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
divljana
Odmaralište u Divljani deo političke borbe?; Foto: divljana.rs

Na sednici Upravnog odbora odmarališta “Divljana” nije izglasana smena aktuelnog direktora Despota Despotovića i on će na tom mestu ostati do daljeg. Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković kaže da od smene ne odustaje.

Kako je Južnim vestim potvrdila članica Upravnog odbora Silvana Mitrović, od 4 člana koliko je prisustvovalo sednici, dva su bila za smenu, jedan je bio uzdržan, a ona je podržala direktora.

Predsednica je na trudničkom bolovanju, pa nas je bilo 4 na sednici koja je održana juče. Ja sam jedina podržala direktora Despotovića, a i pored dva glasa protiv, predlog za smenu nije prošao - kaže Mitrovićka.

Ona dodaje da je poziv za sednicu stigao iz Gradske kuće i da ga nije sazvala ni predsednica, ni njen zamenik.

Prekjuče me je pozvala neka žena iz Gradske kuće i rekla da dođem na sednicu, ne znam ko je, valjda je neka sekretarica. Sednici je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković - rekla je Mitrovićeva.

Ona kaže da je ona na sednici predstavljala deo radnika “Divljane” koji podržavaju aktuelnog direktora. Odborom je juče predsedavao Marko Milojković do koga i pored brojnih pokušaja nismo uspeli da dođemo.

despot Despotović: Za smenu je zadužen Odbor za imenovanja, a ne SlavkovićPodsetimo, sednica Upravnog odbora “Divljane” održana je juče u Gradskoj kući u Nišu, a novinaru Južnih vesti nije bio dozvoljen pristup.


Despotović: Moju smenu hoće Slavković

Direktor Despot Despotović naglašava da inicijativa za njegovu smenu nije potekla od Grada i nadležnih institucija, već od zamenika gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića lično.

On je obrazložio da sam ja čovek koji je uništio firmu i koji je meni drskim rečima juče na kraju rekao: "Kako te nije sramota? Ovo je tvoje delo, treba da podneseš ostavku!". Slavković je i sazvao Upravni odbor i organizovao puč u Divljani - kaže Despotović.

Slavković ne negira tvrdnju da je on inicijator smene, jer kako kaže, “misli da je Despotović nesposoban”.

On to ne zna da radi. Ja sam to rekao i na kolegijumu i na sednicama Gradskog veća i njemu juče lično i pred celim Upravnim odborom. Ponovo ću tražiti da Upravni odbor razmatra njegov rad i tražiti da ga razreši - rekao je Slavković.

slavkovic Slavković: Despotović je nesposoban, ne odustajem od smeneZamenik gradonačelnika dodaje da je Despotović za godinu dana napravio dug od 22 miliona dinara i da radnici godinu i po dana nisu primili platu. Direktor to pravda Zakonom o javnim nabavkama, koji otežava školama da tamo organizuju nastavu u prirodi, što direktno otežava poslovanje odmarališta.

Grad Niš, kako kaže Slavković, ne odustaje od Divljane, ali ne odustaje ni Despotović koji kaže da od petka kreću dogovori za popunu kapaciteta za proleće.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zone

    12:54 // 5. 3. 2015.

    Polovina sadašnjih direktora su postavljeni na ta mesta kao članovi G17. Sve je jasno.

  • okk

    11:09 // 5. 3. 2015.

    Pa zar ovaj lik iz SNS-a nije smenjen.I on daje sebi slobodu da smenjuje nekoga.Neka se pokrije i ćuti, bruka porodicu.

  • Mile lopove

    23:03 // 4. 3. 2015.

    Doživeli smo da se dernja, vređa, preti, osiono ponaša, jedan čovek po imenu Ljuba. Jadna stranka koja ga postavi da bude drugi čovek Niša.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: