Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 10. 4. 2014.

| Društvo

Dete neprimećeno izašlo iz vrtića

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
vrtic bambi
Kapija vrtića "Bambi" ponekad i širom otvorena

Jednoipogodišnji dečak izašao je neprimećen iz zgrade u dvorište niškog vrtića “Bambi”, kod Doma zdravlja, što je zabrinulo mnoge roditelje čiji mališani odlaze u ovo obdanište. "Pčelica" protiv odgovornih preduzima mere.

Kako su kažu pojedini roditelji dece koja idu u ovaj vrtić, dečak je prošle sedmice izašao iz prostorije gde je smeštena jaslena grupa, prošao hodnikom, došao do glavnog hola i izašao iz zgrade. Tek tu ga je spazila majka koja je krenula ka ulazu zgrade.

- Nedopustivo je da dva vaspitača ne primete da nema deteta i da ono prođe kroz prostorije i centralni hol, a da ga niko ne vidi. Pa u tom holu neko mora da dežura kada već nisu zatvorena vrata - kaže jedan od roditelja.

vrtic bambi2 Na 2 metra od vrtića prometan bulevar

Na sreću, mališan nije uspeo da izađe iz dvorišta, jer bi ga tada bio u velikoj opasnosti, s obzirom na to da se vrtić nalazi na raskrsnici veoma prometnih ulica.

U Predškolskoj ustanovi “Pčelica” potvrđuju da je dečak pokušao da izađe iz vrtića, ali tvrde da je to sprečeno.

- Dete je pokušalo da izađe i na vratima je zaustavljeno i vraćeno. Nije pobeglo, što pokazuje i snimak video-nadzora - kaže pomoćnik direktora “Pčelice” Ivan Todorov .

Todorov navodi da će biti preduzete "sve mere koje su predviđene zakonom" protiv odgovornih lica i da su uzete izjave radnika koju su radili u toj smeni.


Nije prvi put

Podsetimo, pre samo nekoliko meseci, sredinom decembra, trogodišnji dečak koji u patofnama i bez jakne trčeći viče: "Neću u vrtić, hoću kući!" začudio je prolaznike u Đerdapskoj ulici.

Kako se ispostavilo, mališan je uspeo neopaženo da izađe iz vrtića, a vaspičice su to primetile tek kada su ga prolaznici vratili.

Bilo je smenjeno odgovorno lice vrtića, trijažna sestra, a protiv vaspitačice bio je pokrenut disciplinski postupak

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ljubazna komsinica

    11:31 // 15. 4. 2014.

    Boze mama,ccc...Ko je uopste rekao da radim u vrticu? Odlicno, sedi kuci i ne izlazi tako besna medju ljude i decu.

  • ljubazna komsinica

    11:35 // 14. 4. 2014.

    Vrata su uvek zakljucana i to odgovorno tvrdim.Problem je dragi roditelji sto ulazite na sporedna vrata kroz salon ili kuhinju jer vas mrzi da cekate 14.30 i vrata ostaju otkljucana jer vas bas briga

    • mama

      23:10 // 14. 4. 2014.

      pa naravno da tako pricas jer brines za svoj posao,vrata nisu zakljucana,u dvoristu su deca skoro bez nadzora,a ja svoje dete nisam tamo ni upisala kada sam to videla,hvala bogu

    • Predrag Veljkovic

      18:10 // 16. 4. 2014.

      Moje dete je izaslo na glavni ulaz vrtica u 14:45,gde treba da sedi patronaza,a tada vrata jesu otvorena ali bez nadzora.Do tih vrata ima jos dvoja gde ne sme da izadje!Bio je na 5m od bulevara

  • savina mama

    17:27 // 11. 4. 2014.

    Zao mi je sto je dete izaslo,ali realno izadje i moje sto ga ja cuvam i sto je jednopa ine primetim ,a kamoli njih 30. ja bih poludela od njih realno i vi,al necete da priznate!

    • Predrag Veljkovic

      23:26 // 11. 4. 2014.

      Ti nemoj vise da cuvas ni to jedno svoje ako ne mozes.moje dete ima 18 meseci i bilo je na par metara od ulice gde se nenormalno vozi.Ja od mog deteta ne ludim zivot bih dao za njega a tebi svaka cast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: