Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:10, 10. 2. 2011.

| Društvo

Dinkić: Radovanović neće biti direktor

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Mlađan Dinkić; arhivska fotografija, foto wikipedia

NIŠ - Predsednik G17 plus tvrdi da Vlada Srbije neće prihvatiti predlog Upravnog odbora Kliničkog centra Niš da direktor bude dr Zoran Radovanović.

Mlađan Dinkić je, gostujući u emisiji "Podatak plus" na niškoj TV5, ocenio da je bilo neregularnosti prilikom odlučivanja o kandidatu za ovu funkciju.

- Čoveka koji je najbolji kandidat za to mesto prema mišljenju stručnjaka, lekara, su diskvalifikovali navodno zato što nije priložio papir da nije osuđivan, a priložio ga je i to je učinio predsednik Upravnog odbora Boško Ristić iz Demokratske stranke - rekao je Dinkić.

Dinkić je odbacio svaku mogućunost da Vlada izabere Radovanovića za direktora.

- Radovanović neće biti direktor Kliničkog centra, biće Kamenov. Sačekajte i videćete, tako će biti - kategoričan je bio Dinkić.

Boško Ristić, predsednik Upravnog odbora KC Niš, odbacio je Dinkićeve optužbe i najavio da će protiv njega podneti prijavu sudu.

- Upravni odbor je radio na osnovu dokumentacije koja je bila u posedu stručnih službi i oni garantuju za tačnost i sadržinu prijava. U prijavi gospodina Kamenova nije bilo potvrde Policijske uprave da nije osuđivan. Prema mojim saznanjima Kamenov je tek danas doneo taj dokument u Klinički centar i to sa jučerašnjim datumom. Dakle, datum izdavanja potvrde je nakon održane sednice Upravnog odbora. To može lako da se proveri - kaže Ristić.

Upravni odbor Kliničkog centra Niš odlučio je u utorak da za novog direktora predloži Zorana Radovanovića, kandidata SPS. Za njegov izbog glasala su 4 člana, 2 su podržala Borislava Kamenova (G17 plus), dok jedan nije glasao.

Niški G17 odmah je poručio da će od Vlade Srbije tražiti "da bude poštovan koalicioni dogovor prema kome to mesto pripada toj stranci".

Međutim, vredi pomenuti da je upravo čovek koji je bio uzdržan na glasanju i tako uskratio podršku Kamenovu bio član G17 plus, Jordan Velčev.

Direktora Kliničkog centra imenuje Vlada Srbije na predlog Upravnog odbora ove ustanove, a Boško Ristić odbacio je mogućnost da Vlada imenuje drugu osobu.

- Vlada može samo da prihvati li ne prihvati predlog Upravnog odbora, ali ne može da imenuje drugog - kaže Ristić.


Kamenov nije najbolji kandidat

Boško Ristić izjavu Mlađana Dinkića da je Kamenov bio najbolji kandidat, ocenio je kao "neodrživu".

- Radi se o doktoru koga je kao direktora Dečije klinike svojevremeno smenio sam ministar zdravlja Tomica Milosavljević iz G17 plus i to zbog propusta u radu, tako da je Dinkićeva izjava nelogična - kaže Ristić.

Dr Borislav Kamenov smenjen je septembra 2002. godine sa mesta direktora Dečije klinike u Nišu nakon smrti devetogodišnjeg deteta 25. avgusta, koji je preminuo na toj klinici.

Specijalna komisija Ministarstva zdravlja koju je formirao aktuelni ministar Tomica Milosavljević, kako bi ispitala tragični slučaj, utvrdila je propuste, izjavio je tada za Blic direktor Kliničkog centra Miroslav Jeremić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milenica

    01:01 // 19. 2. 2011.

    Hajde da se ne pretvaramo vise. Direktor KC je politicka funkcija i ako je dogovor u vladi da to bude neko iz g17+ ne razumem u cemu je problem? E sad, svako ko gubi ljuti se :)! Pozdravi i cestitke za casnog i vrsnog strucnjaka dr Kamenova.

  • poskok

    22:06 // 14. 2. 2011.

    Mladjo da se kladimo da ti nećeš biti ministar.Sačekaj sednicu Vlade i videćeš! Pozdrav TIGRU koji će sve da vas pojede!!!

  • Milena

    18:13 // 14. 2. 2011.

    Dajte, ljudi, smesni ste! Da li Vi znate kako se bira direktor KC? Da li Vi znate koliko clanova cini UO i ko su ti clanovi? Mislite da je Nis izabrao Radovanovica, a sad Beograd hoce da se umesa? Haha.. Nazalost, upravni odbor cine predstavnici Vlade i pol. stranaka, i to ukupno 7 njih! Upravni odbor niko ne pita, nego oni pitaju Vladu i glasaju po njihovim instrukcijama. Sama ta cinjenica da 7 njih odlucuje o tome ko ce biti direktor tolike ustanove je dovoljna da i neupucenima bude jasno kako se bira direktor. A za prof. Kamenova veliki pozdrav! Takvom strucnjaku ovo nije ni trebalo, da ga ovako blate po medijima i razmecu se njegovim imenom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: