Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 7. 6. 2011.

| Društvo

Direkcija za javni prevoz i dalje ne radi

Autor:P.B. i B.G.Izvor:Južne vesti

NIŠ -  Iako osnovano pre mesec dana, preduzeće koje bi trebalo da upravlja javnim prevozom u Nišu još nije počelo sa radom.

Direktor Direkcije za javni prevoz grada Niša, Milen Nikolić, kaže da se čeka sednica Skupštine grada na kojoj bi bila usvojena dva dokumenta - Statut i Program poslovanja.

- Nakon toga formalno bi morali da potpišemo ugovor sa Gradom o obavljanju delatnosti, jer tek tada ćemo moći da počnemo sa radom. Mi trenutno na žiro računu imamo samo iznos osnivačkog kapitala, a trošili smo samo novac za izradu pečata i slične sitnice koje su bile neophodne da bi ispunili formalnosti - kaže Nikolić.

U Skupštini grada potvrđeno nam je da je planirano da naredna sednica bude održana sredinom juna, ali se još ne zna dnevni red, pa samim tim ni da li će se pred odbornicima naći Direkcija za javni prevoz.

Ovo preduzeće formirano je sa zadatkom da upravlja javnim gradskim prevozom u Nišu. Taj posao ranije obavljao JP Aerodrom, ali je od 1. januara 2010. godine poveren Parking servisu.

Prema prvobitnom predlogu preduzeće je trebalo da se zove Direkcija za saobraćaj i da preuzme sve poslove vezane za saobraćaj u gradu, što osim javnog gradskog prevoza uključuje i upravljanje horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i još neke poslove koje trenutno obavljaju JKP Gorica i Direkcija za izgradnju grada. Međutim, Gradskom veću je u poslednjem trenutku upućen izmenjen predlog.

Kako je Južnim vestima tada objasnio gradonačelnik Miloš Simonović, predlog je izmenjen jer bi zahtevao "previše vremena i novca", ali se od njega nije odustalo.

- Trebalo bi da pripremimo reaorganizaciju nekoliko javnih preduzeća, deobne bilanse i još mnogo toga, pa smo odlučili da formiramo samo Direkciju za javni prevoz, koja će u perspektivi objediniti sve što je planirano - rekao je Simonović.

Opozicija je tada kritikovala odluku da se formira novo preduzeće, tvrdeći da je ono nepotrebno.

- U trenutku kada je budžet grada Niša prazan, kada je grad dužan javnim preduzećima i ustanovama za izvršenje poslova koje im je poverio i kada se duguje izvođačima radova, lokalna vlast donosi odluku o osnivanju novog, potpuno bespotrebnog javnog komunalnog preduzeća - rekao je potpredsednik Gradskog odbora DSS, Saša Ilić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad

    20:22 // 7. 6. 2011.

    I bolje je da ne radi za Nis, jer ce njenim radom placati 2,5 puta vise nego sada za istu uslugu. Ima li domacina u ovom gradu, jer brine neko o ovom gradu od ovih basibouzuka koji ga unistise? Na svakom koraku samo nesposobnost, korupcija i partije sa svojim interesima u Nisu.
    Ima li pilota u avionu koji se strmoglavo rusi?
    Da neko siluje grad, igra se sa budzetom i trosiga kako mu se cefne,ko ne tuzi grad taj ne moze ni da dobije i nikom nista.

  • igor

    16:51 // 7. 6. 2011.

    gde li su silne pare od parkinga :///
    inace sto se tice gradskog mora nesto da se promeni, grad je sve veci sa vise stanovnika a autobusa nigde. danju cekanje po 20 min??? a vikendi su uzas, kao pre 30 godina kad niko nije radio nedeljom i svi imali auto.

  • Marko

    12:24 // 7. 6. 2011.

    Isti posao u okviru parking servisa obavlja 25 zaposlenih..Novo preduzece Direkcija ce imati 60 zaposlenih a u pitanju je ista delatnost i obim posla...Grad je Parking servisu prebacivao 30.000 evra mesecno za potrebe obavljanja ovog posla a Direkciji ce 70.000 evra...rasipanje novaca gradjana Nisa...bruka i sramota...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: