Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 10. 3. 2014.

| Društvo

Direktor OŠ “Sveti Sava” zaposlio brata

Autor:J.CanićIzvor:Južne vesti
kalcic2.jpg
Direktor Kalčić tvrdi da je njegov brat bio najbolji kandidat

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je smenu direktora niške OŠ “Sveti Sava” Vladimira Kalčića jer je zaposlio svog brata Slobodana kao školskog blagajnika.

Kako Agencija navodi, Kalčić je sa bratom zaključio ugovor o radu 3. januara 2013. godine, a da pre toga nije obavestio ni školski odbor ni Agenciju o postojanju sukoba interesa, iako je to bio dužan da učini.

Direktor OŠ “Sveti Sava” kaže da je na ovo rešenje podneo žalbu Odboru Agencije i da veruje da će njegove primedbe biti uvažene.

- Očekujem da će oni to ozbiljno sagledati i doneti pravedno rešenje koje će biti drugačije od prvog - kaže Kalčić.

On ističe da je prosvetna inspekcija utvrdila da je sve urađeno po zakonu, kao i da je školski odbor odbacio žalbu jednog od kandidata za ovaj posao kao neosnovanu.

- Školski odbor nije dobio pismeno obaveštenje, ali su bili upoznati sa tim da je moj brat primljen. Pored toga, dva pravnika me nisu upozorila da postoji bilo kakva sumnja u sukob interesa - objašnjava direktor Kalčić.

Direktor škole tvrdi da je njegov brat bio najkvalifikovaniji od prijavljenih 16 kandidata. 

- Moj brat je radio kao blagajnik u školi „Vožd Karađorđe“ i preko 10 godina kao blagajnik Kliničkog centra. Pored toga, on je najduže čekao na posao, što se takođe uzima u obzir - kaže direktor OŠ “Sveti Sava”.

Međutim, u rešenju Agencije navodi se da je Vladimir Kalčić prijemom svog brata doveo sebe u situaciju sukoba interesa i da je “na taj način, kao direktor škole, javni interes podredio privatnom a javnu funkciju iskoristio za sticanje koristi za svog srodnika”.

Vladimir Kalčić je na mestu direktora od 17. januara 2002. godine i od tada je u stalni radni odnos primio 54 radnika, navodi se u rešenju Agencije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nepotizam

    13:03 // 14. 3. 2014.

    U Ugostiteljskoj školi u Nišu direktorica zaposlila obe svoje ćerke!
    Od takvih ne možemo da živimo!

  • Pečenjevčanin

    23:42 // 12. 3. 2014.

    Pa šta je tu čudno, u O.Š u Pečenjevcu direktor zaposlio ženu, pa brata i snajku, pa sad i bratanca. Zaposlio bi i svoju bratanicu ali nema odgovarajuću spremu, zaposlio bi on i svoju majku ali stara.

  • ja

    12:04 // 12. 3. 2014.

    bata je malo kockao

    • peki paki

      01:25 // 18. 3. 2014.

      Kalčić mnogo voli da krstari,a bata da naplaćuje izdavanje terena i sale -lapo lapo,a to śto kažeš da kocka pa možda mu se preliva,lako je njemu kad ga čuva mupovac koji je i predsednik Školskog odbor

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: