Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 25. 5. 2016.

| Društvo

Direktori Toplane i “Gorice” izabrani bez kvoruma?

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
skupstina
Koliko je zapravo bilo odbornika u sali? foto: arhiva JV

Sumnju da je u sali niške Skupštine bilo manje od 31 odbornika koliko je potrebno za kvorum, i to u trenutku kada se glasalo o izboru novih v.d. direktora Toplane i “Gorice”, izrazilii su pojedini opozicioni odbornici.

Milan Lapčević iz DSS-a kaže da on, kao i drugi odbornici te stranke, nisu bili na kraju zasedanja kada su ove tačke bile na dnevnom redu, ali da su na televizijskom snimku videli da “očigledno nije bilo kvoruma”.  

Tražićemo objašnjenje od predsednika Skupštine kako je sednica završena ako nije bilo dovoljno odbornika u sali. Tražićemo i da nam da zvaničan izveštaj o tome - kaže Lapčević.

Inače, pre samog glasanja o imenovanju direktora, predsednik Skupštine Grada Mile Ilić je tražio od stručne službe da utvrdi kvorum i tada je rečeno da se u sali nalaze 34 odbornika.

Međutim, da nije bilo kvoruma tvrdi i Branislav Jovanović iz Narodnog pokreta Srbije.

Izašao sam kada se glasalo o direktorima, ali sam na televizijskom snimku jasno video da je bilo 28 odbornika kada se glasalo za imenovanje direktora Zorana Stojanovića i Nenada Mišića - ističe Jovanović.

Napominje i da je na prethodnoj tački dnevnog reda, kada je bilo u sali, izrazio sumnju da nije bilo dovoljno odbornika za donošenje odluka.

Ukazivao sam da nema kvoruma kada se glasalo o dokapitalizaciji “Gorice”, ali to nisu uvažavali i rekli su mi da ne mogu samo ja da tražim ponovno brojanje nego da mora bar tri odbornika to da zahteva - objašnjava Jovanović.

Prema Poslovniku Skupštine Grada, Član 94. nakon glasanja se mogu ponovo prebrojavati glasovi ako najmanje tri odbornika izraze sumnju u utvrđeni rezultat. S druge strane, dovoljno je da jedan odbornik izrazi sumnju u postojanje kvoruma i tada se prozivaju odbornici

Na snimku koji objavljujemo čuje se da Branislav Jovanović ima primedbu na brojanje.

Podsetimo, predstavnici opozicije starog saziva Skupštine jučerašnju hitnu sednicu napustili su nakon glasanja o Planu generalne regulacije pružne obilaznice oko Niša. Kako su tada rekli, oni nisu želeli da učestvuju u raspravi i glasanju o novim direktorima jer je to nešto o čemu treba da odlučuje novi saziv.

Branislav Jovanović traži prebrojavanje odbornika

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dexter

    11:21 // 26. 5. 2016.

    Igrarije. Treba kritikovati ocajne odluke i kadrovska resenja vlasti, a ne igrati se sa kvorumom. Te uobicajene posalice iz parlamentarne prakse deluju groteskno u dramaticnoj situaciji u kojoj se grad nalazi.

  • Pera

    07:24 // 26. 5. 2016.

    Da se utvrdi ko je podigao dnevnicu. Onda se sigurno zna kvorum.

  • Max Vespertine

    16:30 // 25. 5. 2016.

    Doslo je dotle da im je bolje da se sad sami skupe i odu, nego da nastave ovako pa da im se Nislije okupe i daju im ga po kvorumu onako javno kao 96te i 2000te. Ovaj prodavac magle je izgleda zaboravio na to.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: