Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:17, 28. 3. 2010.

| Društvo

Direktorka apoteke dobila sudski spor protiv "Vranjskih"

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Vranje Press, Južne vesti
Vranjske, broj 665.

Veće Višeg suda u Vranju, kojim je predsedavala sudija Slobodanka Kitanović, okonačalo je sudski postupak za ispravku informacije po tužbi Jasmine Arsić protiv vlasnika i glavnog i odgovornog urednika novina "Vranjske", Vukašina Obradovića, prenosi Vranje Press.

Sudija Kitanović, nakon glavnog pretresa, na kome su svoje iskaze dali direktor Apoteke Vranje, Jasmina Arsić i vlasnik i glavni i odgovorni urednik Novina "Vranjske", Vukašin Obradović, usmeno je objavila presudu i prisutnima je saopštila.

- Usvaja se tužbeni zahtev tužioca Jasmine Arsić iz Vranja prema tuženiku Vukašinu Obradoviću iz Vranja, te se nalaže tuženom, kao glavnom i odgovornom uredniku novina "Vranjske", da bez naknade i odlaganja, u prvom a najkasnije u drugom narednom broju lista, na strani 19., na način kako je objavljen tekst "Bez odgovora direktorke" objavi ispravku neistinito prenete informacije tako što će objaviti tekst tužioca "Još jedna neistina o apoteci" sa naznakom "Ispravka" a ukoliko to ne učini da tužilji isplati iznos od 150.000 dinara u roku od osam dana od pravosnažnosti presude - rekla je Kitanović.

Ona je takodje navela da Sud nalaže tuženom Vukašinu Obradoviću da presudu objavi bez komentara i odlaganja, a najkasnije u prvom, odnosno u drugom broju Novina "Vranjske", pod pretnjom novčanog kažnjavanja.

Tuženi glavni i odgovorni urednik nedeljnika Novine "Vranjske" Vukašin Obradović ima pravo žalbe nadležnom drugostepenom sudu.

Vukašin Obradović je sredinom februara odbacio tvrdnje da demanti nije objavljen u skadu sa Zakonom, pošto "reagovanjem nije opovrgnuta nijedna činjenica".

Obradović je tada ocenio da je u pozadini svega "hajka koju G17 plus već mesecima vodi protiv Vranjskih, koje su objavile niz kritičkih tekstova o funkcionerima te stranke, uključujući direktorku Apoteke i njenog supruga".

"Vranjske" su u broju od 19. novembra 2009. na 19. strani objavile tekst "Salicil umesto glukoze", u kome je navedeno da je greškom nekog od zaposlenih u Apoteci jednom gradjaninu prodat salicil umesto glukoze čime je njegov život ugrožen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: