Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 8. 5. 2015.

| Društvo

"Divljana" dobija novog direktora

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
divljana
Odmaralište dobija novog direktora; Foto: TOBP

Niška Skupština bi trebalo na prvom narednom zasedanju, koje se očekuje tokom sledeće nedelje, da imenuje Dragana Tapisirovića za v.d. direktora Dečijeg odmarališta “Divljana”, rekao je zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

Tapisirović je ovu ustanovu vodio pre nekoliko godina dok je ona bila u sklopu “Dečijeg centra”, a sada bi trebalo da bude izabran u v.d. stanje na predlog aktuelne većine.

Tamo će biti čovek za koga mi smatramo da će vrlo brzo uspeti da uspostavi sistem sa školama. Obezbedićemo sredstva u budžetu za Divljanu. Odblokiraćemo je i napravati sa radnicima reprogram o otplati onoga što im se duguje - rekao je Slavković.

Na sednici Skupštine prvo bi trebalo da bude usvojena ostavka Despota Despotovića, koju je on nedavno podneo na funkciju direktora “Divljane”.

Iako je Despotović tvrdio da je za stanje u ovom odmaralištu, ali i za njegovu ostavku glavni krivac Slavković, zamenik gradonačelnika kaže da je u rešavanje problema sa “Divljanom” krenuo nakon dogovora sa gradonačelnikom Zoranom Perišićem.

Despotović je tvrdio da je Slavković Tapisirovića doveo na direktorsko mesto i u vreme dok je Despotović formalno bio direktor.

Nisam ja našao neki svoj kadar, kakvih je priča bilo u javnosti. Radnici 14 meseci ne primaju platu, to je visok stepen odgovornosti. U rešavanje problema ušao sam nakon dogovora sa gradonačelnikom i sada sam za sve kriv, ali nema veze, tako je kad ste javna ličnost - kaže Slavković.

Pored dugovanja radnicima, veliki problemi “Divljane” su i blokiran račun na preko 4 miliona dinara, ali i Zakon o javnim nabavkama koji ovo odmaralište dovodi u neravnopravan položaj u tržišnoj utakmici.


Perišić: Šaljite decu u “Divljanu”

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić pozvao je direktore niških škola da rekreativnu nastavu za svoje đake organizuju u gradskom odmaralištu “Divljana”.

Apelujemo na niške škole da našoj ustanovi pomognu u preživljavanju. Pozivamo direktore niških škola da koriste potencijale “Divljane”. Mislim da treba, kada možemo, da pomognemo svim ustanovama u gradu da funkcionišu - rekao je Perišić.

Inače, “Divljana” je smeštena iznad Bele Palanke. U kompleksu zgrada su i dva paviljona sa ukupno 27 trokrevetnih i 40 dvokrevetnih soba, a svaki paviljon ima po dve učionice i salu za rekreaciju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • bokande

    01:14 // 10. 5. 2015.

    Bravo za Perišića tako je podržao i Miškovićev Nišekspres. Čija je Divljana?

  • Putin

    22:05 // 9. 5. 2015.

    Ovde nesto ne stima njih smenjuju njihovi sefovi a oni smenjuju direktore a radnici neprimaju plate. Svi cute i svi su zadovoljni svojim rezultatima.

  • shaft

    08:54 // 9. 5. 2015.

    Topi je dobar covek i zna da vodi decije ustanove.Problem je sto ce ga LJubo izmanipulisati i bice krivac za nastavljanje neuspeha "Divljane".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: