Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:53, 9. 10. 2015.

| Društvo

“Divljana” i s novim direktorom čeka bolje dane

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
Divljana
Paviljoni prazni od proleća prošle godine; foto: JV

Dug od preko 20 miliona dinara, utuženja, isključenja struje i vode i zakasnele plate muče Dečije odmaralište “Divljana” u kom dece nema od proleća 2014. godine, a novi direktor, čije je imenovanje za mnoge bilo sporno, tvrdi da će ovu ustanovu staviti na noge.

Direktor-Divljana Stojanović: "Najteže je povratiti poverenje u korisnike"; foto: JVDva paviljona u kojima su nekada u jesen boravili niški osnovci sada su prazni, a kako stvari stoje, deca u njima neće boraviti pre narednog proleća. Direktor “Divljane” Nebojša Stojanović, oko čijeg se imenovanja krajem juna “digla prašina” u javnosti pošto nema ni dana radnog staža, ističe da je zatekao tešku situaciju.

Objekat je bio van funkcije, nije imao struju ni vodu, radnici nisu primili platu više od godinu dana, nisu im bile overene zdravstvene knjižice. Dugovanja prema poveriocima su bila preko 29 miliona. Svaki dan stižu izvršna rešenja i nove tužbe - objašnjava Stojanović.

Kaže, Grad im je izašao u susret, te je deo od 12 miliona, koliko je predviđeno gradskim budžetom za ovu ustanovu, iskorišćeno za isplatu zaostalih zarada zaposlenima i umanjenje duga za struju koji je bio preko milion dinara.

Postigli smo dogovor sa radnicima, oni su povukli svoje tužbe i potpisali smo sa njima vansudska poravnanja. Time smo smanjili iznos blokade. Uspeli smo da isplatimo tri i po plate u avgustu, a nedavno smo i overili zdravstvene knjižice radnicima i bacili se na saniranje objekta - kaže novi direktor “Divljane”.


Deca u paviljonima tek na proleće

Divljana-trpezarija Deca će na školu u prirodi doći tek u proleće; foto: JVKako objašnjavaju u “Divljani”, za “doterivanje” odmarališta neće biti potrebno mnogo vremena i novca, ali je najteže povratiti poverenje korisnika.

Referent za marketing ove ustanove Vanja Mišić ističe da ove jeseni neće imati grupe, iako bi to tehnički bilo moguće, ali da je razlog za to što raspisivanje tendera otežava školama organizovanje ekskurzija i nastave u prirodi.

Prema informacijama koje imam, od 30 škola u Nišu samo su 3 škole raspisale tender, i to za narednu godinu. Sve je ostavljeno za proleće. Zasada imamo 10 škola napismeno da su ugovorene i da će dovesti grupe u “Divljanu” - kaže Mišićeva.


Poverenje ili nepoverenje u direktora?

I dok pojedini radnici odmarališta, koji su želeli da ostanu anonimni, kažu da su nezadovoljni dosadašnjim radom novog direktora i tvrde da je nekima od njih prećeno otkazom, neki ističu da žele da mu daju šansu.

Radim svoj posao strogo profesionalno i rezultati će na kraju pokazati moje sposobnosti. Verujem da mogu da dovedem u red ovu ustanovu. A što se tiče pretnji, odgovorno tvrdim da nikome nije prećeno otkazom - kaže direktor Stojanović.

Divljana-2 Nekad omiljeno mesto niških đaka; foto: JVOno u čemu se svi radnici slažu jeste da im je neophodna pomoć Grada pošto do proleća sigurno “Divljana” neće imati prihode od korisnika.

Podsetimo, Stojanović je za direktora izabran pre skoro 4 meseca na sednici Skupštine, i to sa “tesnim kvorumom” i iz drugog pokušaja. I dok je opozicija isticila da on nikako ne može biti na ovoj funkciji jer nema radno iskustvo, iz SNS-a su napominjali da je “on mlad i da mu treba dati šansu”.

Inače, pre toga se kao kandidat za direktora pominjao Dragan Tapisirović. Ovu ustanovu prethodnih godina vodio je Despot Despotović koji je podneo ostavku na tu funkciju nakon, kako je rekao, brojnih pritisaka rukovodstva Grada Niša i neuplaćivanja obećanih para iz gradske kase.

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Младен Стојановић

    11:21 // 10. 10. 2015.

    Svi pričate o izboru direktora - opravdano ili ne, ali malo sam tužan što niko i ne spominje da deca zbog birokratskih razloga su uskraćena za nešto što svi mi stariji negujemo u sebi kao neprocenjivo parče detinjstva, provedeno ovde pod krošnjama borića u Divljanama.

  • Oscar Pitagor

    10:48 // 10. 10. 2015.

    Ајде, БРЕ, пустајте то да пропада, гребите се уз пут колко можете - па на лицитацију.
    И пошто неће бити купаца, дајте да то закупе нормални људи који умеју да раде, имају стваралачки потенцијал и нису упрљани ваљањем по партијским крематоријумима за спаљивње здравог разума.Могу се паре правити тамо не само од деце која се силом терају да иду.

    Али видим ко сигурно никако тамо не може правити паре

  • Nocko

    09:53 // 10. 10. 2015.

    Poštovani sugrađani, pogledajte o kakvoj se palanačkoj papazjaniji ovde radi. Istog dana objavljen tekst i na portalu "Niške vesti" i iznete neke sasvim druge "činjenice"
    Sklon sam verovanju ovom informativnom portalu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: