Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:31, 31. 10. 2016.

| Društvo

“Divljana” postaje centar za migrante

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
divljana-jv
U sobama migranti umesto dece; foto: JV arhiva

Iako je pre nekoliko meseci Dečije odmaralište “Divljana” renovirano i posle 2 godine osposobljeno za prijem učenika, ekskurzije za osnovce ovde neće biti organizovane još najmanje godinu dana, jer će, kako je najavila većnica Tijana Đorđević Ilić, uskoro postati privremeni Centar za smeštaj 220 migranata.

Ona kaže da je to urađeno prema rešenju Vlade Srbije, koja smatra da je pitanje migranata od posebnog značaja.

S tim u vezi, mi smo prepustili da se objekat “Divljana” stavi u funkciju za smeštaj migranata - kaže Tijana Đorđević Ilić.

800x600-Migranti-Vanja-Keser Migranti na obroncima Suve planine; foto: JVVećnica kaže da je zaključen ugovor sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije, koji je obezbedio novac za njihov smeštaj, dok će ustanova “Divljana”, kaže ona, “samo” obezbediti smeštaj i hranu.

Ugovor je potpisan na godinu dana, ali naravno postoji mogućnost da se produži. Međutim to je mera privremenog karaktera - kaže Đorđević Ilićeva.

Ona nije precizirala kada bi tačno “Divljana” trebalo da postane Centar za smeštaj izbeglica, ali je rekla da če to biti veoma uskoro, jer su gotovo svi uslovi za to ispunjeni.

Podsetimo, Dečije odmaralište “Divljana” renovirano je ranije ove godine i tada je direktor ove ustanove Nebojša Stojanović izjavio kako su 2 godine, koliko ovo odmaralište nije radilo, bile teške godine “bez dece, sa havarisanim objektima bez struje i vode, tokom kojih je izgubljeno poverenje korisnika.”

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • predrag mitić

    13:34 // 27. 1. 2017.

    Trinaesti vek...na obroncima Divne gorice, na ivici hrastovih šuma, u mirisnim pašnjacima Mrnjavčevići organizuju Srbe da dignu iz temelja zadužbinu Svetom Dimitriju. U vekovima koji slede desetine hiljada srpskih potomaka biva kršteno u skutima Sv. Dimitrija. Manastir i njegov svetac čuvaju srpstvo u dolini Vilinske reke i na obroncima Suve planine...
    Dvadeseti vek...pod izgovorom "Škole u prirod

  • aca nis

    13:49 // 7. 11. 2016.

    Predhodni strucnjaci za turizam unistili su Nisku Banju koja je izgubila status banje, ovi sada unistavaju Divljanu. Ko ce nakon ovakve sulude odluke poslati dete tamo. Sledeca na redu je tvrdzava???

  • Posmatrac

    22:28 // 1. 11. 2016.

    Beskrajno LUDILO u Srbiji se nastavlja..... Ovo je VAN SVAKE PAMETI.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: