Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 15. 4. 2014.

| Društvo

Đaci celu nedelju posvetili zaštiti životne sredine

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Sajam-Kole-Rasic.JPG
Učenici OŠ "Kole Rašić" povodom Danu životne sredine održali i sajam "U minut do 12"

Koliki je značaj reciklaže, šta je zdrav način života i koliko je važan sport samo su neke od tema kojih su se đaci niške OŠ "Kole Rašić" dotakli tokom prošle nedelje, kada su obeležili Dan zaštite prirode.

Učenici kažu da su ponosni što su u njihovim aktivnostima učestvovali i roditelji i svi zaposleni u školi. Zdrava-hrana Na đačkom sajmu predstavljena i zdrava hrana

Od otpadnog materijala đaci su pravili svećnjake, vaze i nakit, od reciklažnog materijala šili su haljine, a i organizovali su sakupljanje plastičnih flaša, starog papira i baterija.

Za đake mlađih razreda bio je organizovan maskenbal pod nazivom "I ja sam deo prirode" i izložba likovnih i literarnih radova o zaštiti životne sredine.

Osmaci su slušali predavanja o ugroženosti biljnog i životinjskog sveta Srbije i prirodnim dobrima Niša.

Prodavali su uskršnja jaja farbana isključivo prirodnim bojama. Kole-Rasic-2

Na sajmu "U minut do 12 za prirodu" đaci su za štandovima predstavili zdravu hranu, predmete od recikliranog materijala i panoe.

U školskom dvorištu su tada zasađene i sadnice koje, kažu u školi, treba da pokažu mladima kako da neguju prirodu i očuvaju zdravu i čistu životnu sredinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    09:45 // 16. 4. 2014.

    Reciklaza je za sad kod nas jedna velika prevara, na kojoj se bogate pojednici.Naravno kad svest ljudi poraste onda ce svako za to sto je reciklirao da dobije novcanu nadoknadu.Ali do tada ce proteci

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: