Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:08, 17. 7. 2015.

| Društvo

Do kraja godine Pirot dobija objekat za osobe sa invaliditetom

Autor:Marija PenčićIzvor:Južne vesti
kirbi-i-vasic-polazu-kamen-temeljac.jpg
Kirbi i Vasić položili kamen temeljac za objekat čija će površina biti oko 420 kvadrata; foto: JV

Osobe sa invaliditetima dobiće, kako je najavljeno, do kraja godine svoju zgradu u Pirotu za koju su kamen temeljac položili ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi i predsednik Opštine Vladan Vasić. Opština je obezbedila zemljište, infrastrukturu i dozvole, a objekat će graditi Evropska komanda oružanih snaga SAD.

Amerikanci će uložiti oko 400.000 dolara u objekat čija će površina biti oko 420 kvadrata, dok je Opština obezbedila zemljište od oko 2,2 hektara sa strujom, vodom i potrebnim dozvolama.

Ovaj objekat podižemo jer i mi i gradska vlast cenimo svako ljudsko biće. Ušli smo u ovaj projekat jer je gradska vlast posvećena ovom poslu, imaju ozbiljan pristup i zato želimo da im pomognemo da izgrade objekat - rekao je Kirbi.

Američki ambasador je izrazio želju da se vrati u Pirot kada objekat bude završen, a čiju će izgradnju pratiti pukovnik Šej.

Kirbi je, ističući da on ima dvoje, a Vasić troje dece, naglasio da im je obojici stalo kako će njihova deca doprinositi zajednici u kojoj žive.

Sada nam se pružila prilika da pomognemo onima koji imaju posebne potrebe i da im pružimo šansu da i oni daju doprinos zajednici u kojoj žive - rekao je Kirbi.

Predsednik Opštine Pirot zadovoljan je podrškom američkog ambasadora i američke vojske. 2 osobe sa invaliditetom uskoro u svojoj zgradi Osobe sa invaliditetom uskoro u svojoj zgradi u Pirotu: foto: JV

Ovo je drugi veliki projekat na kome sarađujemo sa Ministarstvom odbrane SAD. Pre nekoliko godina američka vojska je pomogla renoviranje seoske škole, a sada gradimo ovaj objekat iz temelja za sve nevladine organizacije koje se bave osobama sa invaliditetom i kojima je pomoć potrebna kako bi opstali i nastavili da rade - rekao je Vasić.

Ana Pecarki Pejčić ispred organizacije osoba sa hendikepom "Feniks" kaže da se raduju novom prostoru i sa predstavnicima ostalih organizacija došla je da prisustvuje ovom svečanom trenutku.

Napokon ćemo svi biti na jednom mestu u zgradi koja je pristupačna. Učestvovali smo u izradi projekta i ukazali na elemente pristupačnosti. Ovo je veliki pomak za nas - rekla je Ana Pecarski Pejčić.

Kako je najavljeno, objekat bi trebalo da bude završen do kraja godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: