Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 15. 10. 2015.

| Društvo

Dodeljene nagrade na Trijenalu arhitekture u Nišu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
dani arhitekture
Nagrade dodeljene na otvaranju izložbe u Galeriji "Srbija"; foto: FB KontraStudio

Gran-pri 6. Trijenala arhitekture Niša pripao je “KontraStudiju” za stambeni objekat u Ulici cara Uroša, a dodelom ove i nagrada za enterijer, projekat, arhitektonsku realizaciju i studentski rad počeli su 16. Dani arhitekture koji će trajati do 18. novembra.

nagrade dani arhitekture Još jedna nagrada za isti objekat "KontraStudia"Kako je obrazložio stručni žiri, zgrada za koju je “KontraStudio” dobio Veliku nagradu Trijenala u “svojoj masi i razigranoj vertikalnoj regulaciji daje odgovore na pitanje šta je savremen pristup projektovanju”.

Kada pri oblikovanju kubične kuće, projektujete na fasadi elemente kako bi ostvarili odnose koji daju osećaj punog i praznog, rezultat može biti neizvestan. Međutim, na ovom objektu autorski tim je istražujući te odnose i kombinujući belu fasadnu opnu i upuštene lođe sa fasadnim otvorima ostvario idealanu oblikovnu ravnotežu - navodi se u obrazloženju žirija.

ENTERIJERI-Nagrada Najbolji enterijerInače, za ovaj projekat je “KontraStudio” iz Niša dobio nagradu za najbolju fasadu na međunarodnom sajmu arhitekture i građevinarstva u Minhenu.

Ovaj niški studio dobio je na Trijenalu i nagradu za najbolji projekat Aneks Prirodno-matematičkog fakulteta.

Za najbolji enterijer je proglašen je rad Andreja Buđevca, nagrada za arhitektonsku realizaciju pripala je Branislavi Stoiljković, dok je prema oceni žirija najuspešniji studentski rad “Rečni šampanj bar” čiji su autori Luka Jocić, Lazar Milentijević i Jovana Simonović.

REALIZACIJE-Nagrada Porodična kuća najbolje realizovan projekatKako izgledaju nagrađeni radovi, kao i oni koji su učestvovali na takmičenju u projektima koje se organizuje na 3 godine, zainteresovani mogu videti na izložbi u Galeriji “Srbija” do nedelje 18. oktobra.


Još tri izložbe na Danima arhitekture

Nakon izložbe sa radovima sa Trijenala, u utorak 20. oktobra u Galeriji Društva arhitekata Niša biće otvorena izložba arhitektonskih ostvarenja povodom 60 godina Instituta za arhitekturu i urbanizam.

Potom će 27. oktobra do 1. novembra biti otvorena izložba srpske arhitektura 20. veka, a 3. novembra uslediće izložba “Stanovanje 2015”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • drda

    22:55 // 15. 10. 2015.

    Zgrada koju je projektovao Contra Studio u Ulici cara Urosa je zaista prelepa. Zasluzena nagrada!!!

  • Trapez

    17:32 // 15. 10. 2015.

    Ovaj takozvani najbolji enterijer apsolutno nije nista posebno.Stavio bele zidove sto inace svako ima,prosecan namestaj i dosta je prazno !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: