Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:12, 2. 9. 2014.

| Društvo

Dogodine avionom iz Niša do Novog Sada?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Dnevnik
avion
Malim avionima do Novog Sada?, foto: akns.rs

Rukovodstvo Aerodroma u Čeneju, nadomak Novog Sada, planira da sledeće godine uvede i komercijalne letove malih aviona. Jedna od planiranih destinacija i Niš.

Upravni odbor Aero-kluba ”Novi Sad” će najverovatnije osposobiti čenejski Aerodrom i za komercijalne letove. Ovi planovi su, kako kaže predsednik Upravnog odbora Steva Popov, blizu ostvarenja, a najverovatnije će sve biti završeno sledeće godine.

- Sa Čeneja bi saobraćali mali avioni u regionalnom saobraćaju. Namera nam je da povežemo aerodrome u regionu, poput budimpeštanskog, banjalučkog, niškog... Aerodrom sličnog tipa postoji u Pečuju u Mađarskoj i funkcioniše veoma dobro. To nam je na neki način uzor kako treba da radimo - rekao je Popov, a prenosi novosadski “Dnevnik”.

Popov kaže da bi to trebalo da se sprovede u partnerstvu s privatnim kapitalom, o čemu su dogovori već postignuti, kao i da u međuvremenu aerodrom treba da dobije sve potrebne dozvole za obavljanje komercijalnih letova.

Inače, čenejski Aerodrom svečano je pušten u rad 14. juna 1953. godine. Sportskog je tipa i njegova travnata poletno-sletna staza dimenzija 1.500 x 100 metara, uglavnom se koristi za sportsku i poljoprivrednu avijaciju, ali i za održavanje raznih takmičenja.

Ovaj mali aerodrom nadomak Novog Sada nije u planu Vlade Srbije, koji je nedavno izložila ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Naime, 25 aerodroma u Srbiji trebalo bi da se pripoji beogradskom Aerodromu “Nikola Tesla”. Iako novosadskog nema, na spisku je niški Aerodrom “Konstantin Veliki”.

Kako je pojasnio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, to znači da bi o aerodromu, nakon pripajanja, brinula država, a ne Grad Niš.

Podsetimo, prvi letovi sa niškog Aerodroma očekuju se krajem marta 2015. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    06:47 // 3. 9. 2014.

    Pa ta mante ih ljudi,neka lete iz Čeneja.

  • Zoran Jovanovic

    21:59 // 2. 9. 2014.

    Bitno je da grad napreduje.Podrska Perisicu.

  • Šinter

    17:35 // 2. 9. 2014.

    Pudlica je dakle prevazišao samog sebe!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: