Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 28. 11. 2016.

| Društvo

Dok Opština obećava, građani prinuđeni da sami čiste

Autor:J. ĆosinIzvor:Južne vesti
Česma u Jagodin-mali
Meštani ponovo sami očistili močvaru kod česme; foto JV

Iako su početkom prošle nedelje Grad Niš i Opština Pantelej obećali da će očistiti baru koja se napravila oko zapušene česme na nišavskom keju uzvodno od Mosta mladosti, “žebokrečinu” su na kraju očistili jedan ribar i njegov unuk koji žive u blizini. Česma u Jagodin-mali Česma na keju godinama liči na "močvaru", foto JV

Ruglo oko česme, prepuno vode, algi, flaša i ostalog smeća danima je ružilo centar grada. Dok u Vododvodu kažu da su pokušali da očiste baru ali nisu mogli da priđu do nje, Nišlije iz Jagodin-male, koji ovaj problem imaju otako je česma pre pet godina napravljena, baru su očistili sami i to ručno.

Opet smo mi samoinicijativno očistili česmu. Tu su bila dva ribara, deda i unuk, koji već dva, tri puta čiste baru. Oni su ušli unutra u ribarskom odelu i u gumenim čizmama i izvukli žardinjeru koju je neko ubacio u cev za odvod vode - kažu u Udruženju "Jagodin-mala 1933".

Da je u cevi neko ugurao žardinjeru, ukazali su i iz preduzeća "Erozija" koje je česmu napravilo.

Međutim, Južnim vestima je početkom prošle nedelje u Opštini Pantelej potvrđeno da su česmu više puta čistili, i da tamo, kako su rekli, nema nikakve žardinjere već neko uporno tu gura garderobu i smeće, zbog čega bi, kažu, najbolje rešenje bilo postaviti kamere.

Meštani pak ovu izjavu negiraju i tvrde da Opština nikada do sada nije očistila česmu već su uvek to obavljali oni sami. Problem je, kažu, u cevi koja nije dovoljno široka da kroz nju protiče otpad.

Podsetimo, prošle nedelje, stepenice prema česmici na nišavkom keju koje vode direktno sa brega do reke bile su potpuno neupotrebljive zbog močvare oko česme duboke oko 15-20 centimetara, koju nije bilo moguće zaobići.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sloba

    07:49 // 29. 11. 2016.

    Zar stvarno nije predvidjena cev kroz koju moze da prodje i zardinjera,steta.

  • Jan_M

    01:32 // 29. 11. 2016.

    Bravo za dedu i unuka!

  • Miroslav

    19:53 // 28. 11. 2016.

    Pa sačekajte malo,samo tender da raspišu za gumene čizme

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: