Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:56, 18. 1. 2014.

| Društvo

Drajinčani raspravljali o vodosnabdevanju

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
zbor-drajinac.jpg
Radno telo utvrdiće zašto nema vode u novoizgrađenom bunaru

Na inicijativu predsednika opštine Svrljig Milije Miletića u subotu, 18. januara, održan je Zbor meštana sela Drajinac.

Pored stotinak meštana i predsednika opštine, Zboru, na kome se raspravljalo o vodosnabdevanju, prisustvovali su i sadašnji i bivši direktor Direkcije za izgradnju Branislav Mihajlović i Srđan Đorđević i direktor JKSP „Svrljig“ Igor Davidović.

Predsednik Miletić je obećao da će meštanima Drajinca lokalna samouprava pružiti svu moguću pomoć oko rešavanja problema koji je nastao u vodosnabdevanju nakon izgradnje bunara, a na postavljena pitanja najviše je odgovarao bivši direktor Direkcije Srđan Đorđević.

Meštane je najviše zanimalo zašto nema vode iz novoizgrađenog bunara i ko je za to kriv, kolika je dubina bunara, da li su postavljene cevi propisane širine i da li ugrađena pumpa odgovara kapacitetu bunara.

S obzirom da postoji kompletna dokumentacija o izgradnji bunara, od početka ispitivanja tla, do početka eksploatacije bunara, potpisana od strane izvođača radova i nadzornog organa, nakon burne rasprave, na inicijativu predsednika opštine Milije Miletića, formirano je Radno telo od 9 članova, meštana sela Drajinac, koji će, zajedno sa radnicima Direkcije i lokalne samouprave, proveriti dokumentaciju i uporediti sa stanjem bunara na terenu.

Nakon provere, na narednom Zboru koji će biti održan za najduže dva meseca u Drajincu, Radno telo će podneti izveštaj i dati predlog za dalje rešavanje problema.

Takođe je donet zaključak da se pomogne Mesnoj zajednici Drajinac da se očisti stara kaptaža i zamene dotrajale cevi, kako bi se koliko – toliko ublažila nestašica vode.

Igor Davidović, direktor JKSP Svrljig, upozorio je meštane da treba ispitati i stanje mreže kroz selo i da svako domaćinstvo treba da poseduje vodomer, kako ne bi došlo do nenamenskog trošenja vode na punjenje bunara i zalivanje bašti i plastenika.

Novi Zbor meštana i predstavnika lokalne samouprave, Direkcije i komunalnog preduzeća biće održan pre prolećnih poljoprivrednih radova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: