Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 4. 12. 2013.

| Društvo

Duple trojke u Nišu za samo 3 dana

Autor:Sanja JanačkovićIzvor:Južne vesti
Trojke-Mitrovic.jpg
Nina, Andrija i Mihajlo rodili su se 3 dana pre vršnjaka Lane, Lare i Lazara

Punih 18 godina je prošlo od kako su se u Nišu u periodu od nekoliko meseci rodile duple trojke koje su bile začete prirodnim putem.

Za po tri nova člana postale su bogatije porodice Mitrović i Stanković.

Nina, Andrija i Mihajlo Mitrović, rođeni su 22. novembra, a Lana, Lara i Lazar Stanković, rođeni 25. novembra, tek se privikavaju na svoje domove.

Njihove majke Ana Mitrović (27) i Sanja Stanković (21) upoznale su se na pregledima u Domu zdravlja i redovno bodrile jedna drugu. Obema je termin porođaja bio predviđen za decembar, ali su porođajne bolove dobile nešto ranije.

- Obe smo se dobro držale. Ja sam se do samog kraja kretala kao da imam jedno dete, a ukupna težina svo troje sa plodovom vodicom bila je oko 10 kg - govori ponosno Ana kojoj je ovo bila druga trudnoća.

trojke Sedmogodišnja Natalija dobila je sestru i dva brata.Čuvanje tri mališana odjednom nije joj teško, hrani ih, kupa i presvlači na smenu, uz pomoć supruga Milovana, svekrve i sedmogodišnje ćerke Natalije.

- Za sada je sve savršeno. I deset ovako mirnih beba mogla bih da čuvam. Samo se nadam da će takvi ostati bar još neko vreme - kaže Ana Mitrović.

Nada se da će njen "minimalac" i suprugova plata biti dovoljni da se mališanima i njihovoj starijoj sestri pruži sve što je neophodno.

Roditelji drugih trojki Sanja i Aleksandar Stanković kažu da je u početku sve delovalo nestvarno.

- Suprugu sam odveo na pregled baš na slavu, na Dan svetog Arhanglela Mihaila i bebe su se rodile nekoliko dana potom. Odlično se snalazimo. Pomažu roditelji i brat. Kad bih našao posao, mogli bismo potpuno da uživamo u sreći - kaže ponosni otac dve devojčice i jednog dečaka.


Doktorka za trojke

Poslednji put na niškoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo je zabeleženo da su se duple trojke, začete prirodnim putem, rodile 1995. godine. Tada su se u periodu od 4 meseca rodile po 3 dečaka.

Momci su ove godine proslavili punoletstvo.

Ali, neobična slučajnost je da je i tada, ali i sada obe trudnoće vodila ista doktorka, Hristina Naković, lekar specijalista ginekologije i akušerstva u Domu zdravlja.

- Presrećna sam što sam samo godinu dana pre penzije dobila priliku da još jednom doživim ovakvu radost. Anine bebe su na svet došle prirodnim porođajem, a Sanjine "carskim rezom", ali nisu ni dan boravile na klinici. Bila sam predostrožna, pobedilo je iskustvo - kaže dr Naković.

Dr Naković se već priprema da uskoro poseti i Mitroviće i Stankoviće, bebama odnese benkice i slika se sa srećnim porodicama.

Kaže da Niš ima mnogo razloga za slavlje jer su začeće trojki na prirodan način, a posebno njihovo rađanje dva puta iste godine u istom gradu, retkost i u svetu.

* Nenamernom greškom urednika u tekstu je prvo pisalo da su ovo prve trojke začete prirodnim putem koje su rođene posle 1995. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Markovic

    18:08 // 22. 12. 2013.

    Da su zivi i zdavi svi, i da ima jos mnogo i dvojki i trojki. Samo rad, postovanje zakona i puuuno dece moze da spase ovu zemlju.

  • lidija

    00:42 // 5. 12. 2013.

    Sve cestitke roditeljima,sve je to lepo ali brzo ode u zaborav,roditelji se ostave da se sami brinu o deci,niko ih nece pitati kako ce izaci na kraj u ovoj nemastini.Dajte nesto konkretno i dugorocno

  • m@c@

    22:30 // 4. 12. 2013.

    Neka su zive i zdrave bebice i njihovi roditelji.Drzava bi trebala roditeljima da nadje siguran posao i da im da popust na celokupnu bebi opremu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: