Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:11, 19. 5. 2016.

| Društvo

Dušanova ulica opet domaćin ulične zabave

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
ulicni festival dusanova
Brojne radionice i takmičenja za najmlađe; foto: FB Pozitivni ulični festival - Niš

Nakon što je posle više od dve decenije Dušanova ulica u Nišu prošle godine na jedan dan bila centar druženja i umetnosti, opet će biti zatvorena za saobraćaj 4. juna kada će biti održan Art&Music festival „PozitivNI - kao nekad”.

Ovaj ulični festival će od „Stare Srbije“ do „Imidža“ na preko 40 punktova okupiti slikare, muzičare, sportiste, zabavljače, glumce, animatore, lutkare, glumce, plesne grupe...

800x600-CAR-5897 Prostor za umetnike svih oblasti; foto: D. M. CarOd 10 do 19 sati u Dušanovoj će građane zabavljati štulari, žongleri, ulični svirači, a biće organizovana i berza ploča i izložba starih nosača zvuka - gramofona, kasetofona, džuboksa… Oni koji su "preživeli" detinjstvo sedamdesetih i osamdesetih godina moći će da uplove u vremeplov i učestvuju na takmičenju u brzom premotavanju kaseta olovkom i igranju klikerima.

U toku popodneva će nastupati niški “cover” bendovi, a muziku će puštati i originalna postavka di-džejeva iz kultnog “Muzičkog kluba”. Od 19 do jednog sata iza ponoći publiku će zabavljati tribjut bendovi grupa EKV, Bitls i Kvin.

Ovim uličnim festivalom organizatori, kako ističu, žele da Dušanova, koja je osamdesetih i devedesetih obeležila život većine mladih Nišlija, opet postane centar gradske atmosfere.

Želimo da ovaj prostor opet bude mesto okupljanja umetnika svih generacija i da predstavimo sve forme urbane umetnosti i kulture koja postoji i postojala je u Nišu, ali je negde potisnuta i pomalo zaboravljena - kažu organizatori festivala.

490x370-Stolovi-Dusanova Dušanova nekad poput "hipi doline"; foto: D. M. CarPodsetimo, osamdesetih godina prošlog veka je Dušanova bila zatvarana i po nedelju dana zbog masovnih omladinskih akcija, proslave novih godina i državnih praznika, koncerata i žurki. U ovoj ulici su tada bili popularni kafići "Image", "Tramvaj", “Zebra”, “Duga”, “Papi” i "Joy" te je ona bila centar okupljanja mladih.


Poziv za učešće na festivalu

Muzičari, sportisti, zabavljači i drugi zainteresovani koji žele da budu deo festivala “PozitivNI” mogu se prijaviti za učešće. Kako kažu organizatori, jedini uslov za prijavu je da su kreativni, pozitivni i da veruju da je sve moguće.

Prijavljivanje je slanjem mejla na adresu [email protected].

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zatvorena za saobraćaj 4. juna!!!!!!

    14:59 // 20. 5. 2016.

    Da li su oni normalni??? Zbog rekonstrukcije Hajduk Veljkove kolapsi u gradu, Episkopska jednosmerna,jedina alternativa Dusanova koju planiraju da zatvore 4. juna???

  • nenad 2008

    08:05 // 20. 5. 2016.

    Kraj pedesetih, pa sve do gimnazijskih dana, moje slobodno vreme...igranje klikera, ponekad bih kupovao, a najčešće sam pravio. Zatim tapkanje sličica fudbalera /Grošič-Beara/. Lopta... I tako, do Toma Džonsa, brucoških dana i grickanja semenki preko puta
    hotela
    "Niš",žurki na fakultetu
    ..porodica, posao, penzija.

  • jana

    06:07 // 20. 5. 2016.

    Lepo je kad sr dešavaju,tako zanimljive stvari

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: