Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:37, 25. 11. 2016.

| Društvo

EPS optužuje Poštu za kašnjenje računa

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
strujomer
Hoće li konačno stići računi?; foto: JV

Iako je prema tvrdnji uprave Elektroprivrede Srbije trebalo da oktobarski računi za struju stignu juče, sada kažu kako će stići u toku ove nedelje ili čak početkom sledeće. Problem je, tvrde, nastao u Pošti.

I dok se Nišlije žale na to kako nisu dobili račune za oktobar, u EPS-u tvrde da je dostava krenula još pre 2 dana. Oni se pravdaju da kašnjenje nije njihova krivica.

Do nas nije, do Pošte je. Bilo je nekih tehničkih problema, ali trebalo bi da je to krenulo i da ih kupci dobiju u toku ove nedelje - kažu u EPS-u.

Anketa
U Pošti Srbije nemaju komentar niti odgovor na pitanje zašto je njihova krivica što građani nisu dobili račune.

 

Međutim, u odluci koja se nalazi na sajtu EPS Snabdevanja, radi se o obustavi postupka javne nabavke usluga štampanja i kovertiranja.

OBUSTAVLJA SE otvoreni postupak javne nabavke usluga “Usluge štampanja i kovertiranja”, broj JN 18/15, zato što naručilac nije pribavio najmanje jednu prihvatljivu ponudu, odnosno nisu ispunjeni uslovi za dodelu ugovora - piše u odluci.

Iako nisu želeli da govore deteljanije o tome, u Elektroprivredi Srbije potvrdili su da je ovo “jedan od razloga”  što oktobarskih računa još nema.


Nema ni virtuelnih računa

Količinu potrošene struje Nišlije ne mogu da provere ni putem usluge za proveru računa putem interneta, jer taj servis ne radi.

Račun za struju za teritoriju juga Srbije može se uvek malo ranije pogledati na internetu pre nego što dođe na adrese korisnika. Obično se račun može videti oko 10. u mesecu a par dana kasnije dođe i na adresu korisnika u štampanoj formi. Međutim, ovog meseca računa nema ni kod jednog korisnika niti se može pogledati na internetu - kaže jedan Nišlija.

virtuelni račun Nema računa ni na internetu; foto: JV U Elektroprivredi navode kako se radi o problemu "tehničke prirode" i da se radi na njegovom otklanjanju.

Na sajtu će nešto kasnije biti okačeni računi - ističu u EPS-u.

Podsetimo, pre dva dana u EPS-u je rečeno kako će preostali “mali broj potrošača” koji nije dobio račune, iste dobiti sutradan. Tada je rečeno i kako EPS analizira novonastalo stanje i da će biti moguće pomeranje roka plaćanja i roka u kome kupci mogu da ostvare popust. Inače, za plaćanje struje do 25. u mesecu potrošači imaju popust 5 %. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Katarina

    21:25 // 26. 11. 2016.

    Da i racun ti stigne 24 a popust ostvarujes za placanje do 20 u mesecu.

    • Lazes

      12:47 // 3. 12. 2016.

      Kad bi pogledala racun videla bi da je rok za popust 28. U mesecu a ne moras da cekas racun vec sa starim racunom na kome je ED broj dodjes posle 10. i platis.

  • Ime i prezime

    23:19 // 25. 11. 2016.

    Pošta nije kriva!
    Vi ste gospodo neodgovorni.
    Molim lepo.

  • Ahm

    18:26 // 25. 11. 2016.

    A istina je da su u EPS-u(citaj BG),potpuno zaboravili da im je istekao ugovor sa postom,pa su brze-bolje uposlili svoje resurse,pa se racuni stampaju u Kragujevcu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: