Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 9. 9. 2013.

| Društvo

Ekološka kampanja u 25 opština

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
2

U 25 opština južne i jugoistočne Srbije 16. septembra počinje kampanja „Gde je tvoj prag odgovornosti?“ čiji je cilj podizanje nivoa svesti o važnosti ekološke sredine.

Kako kažu u EU Progresu, koji je nosilac kampanje, ona počinje 16. septembra, na Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača, zabavnim i edukativnim programom za decu u vrtićima „Poletarac“ u Tutinu i „Pčelica“ u Vladičinom Hanu.

- U većini opština nedostatak ekološke svesti i kulture odgovornosti građana prema prirodi ističe se kao jedna od najvećih prepreka u stvaranju boljeg i zdravijeg odnosa prema životnoj sredini. Upravo iz ovog razloga slogan „Gde je tvoj prag odgovornosti?“ poziva sve građane da se aktivno uključe u zaštitu životne sredine jer na taj način čine dobro i sebi i svojoj okolini - kažu u EU Progresu.

Tokom kampanje će narednih meseci biti organizovane akcije čišćenja i sakupljanja komunalnog otpada i ulična dešavanja u kojima se očekuje veliki odziv građana, kao i niz radionica i obuka, kako bi se stanovnici odabranih opština podstakli da stvaraju ambijent u kojem je zaštita životne sredine jedan od razvojnih prioriteta svake lokalne zajednice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    20:18 // 9. 9. 2013.

    Naselje Sokicev bulevar u Prokuplju. Izmedju stambenih zgrada sve puno smeca, oko kontejnera divlje deponije. 3 komunalna preduzeca ima Prokuplje i niko nista ne preduzima! Komunalna inspekcija isto!

  • Nemanja

    19:41 // 9. 9. 2013.

    Grad Nis Opstina Madijana ulica IX Brigade 51, iza zgrade raste Ambrozija. Nadlezni vec godima ne preuzimaju nista. Rekoste ekologija ne bacajte ne prjaljte a nadlezni sta rade.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: