Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:00, 31. 1. 2014.

| Društvo

Evropska unija opremila preševsko porodilište

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Preševo.jpg-.jpg
Oprema vredna 225.000 evra kao donacija EU stigla u preševsko porodilište

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport predao je danas opremu za vanbolničko porodilište u Preševu.

Oprema je nabavljena sredstvima Evropske unije i Vlade Švajcarske, preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama “EU Progres”.

Nakon završetka građevinskih radova, da bi novo porodilište počelo da radi, Evropska unija  donirala je inkubator, ultrazvučni aparat, sterilizator, defibrilatore i drugu oprema vrednosti 255.000 evra.

- Izgradnja ovog porodilišta bila je jedan od prioritetnih projekata za unapređenje zdravstvene zaštite na jugu Srbije koji smo zajedničkim naporima uspeli da završimo. Ovo je i dobar primer kako zajedničke vizije Ministarstava, Koordinacionog tela, lokalne samouprave i stranih donatora mogu da se kvalitetno realizuju, a samo sa dobrom zdravstvenom zaštitom i kvalitetnim uslovima za brigu o trudnicama i porodiljama možemo da se nadamo zdravom potomstvu - rekao je Devenport.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović istakla je da je ovaj projekat primer dobre saradnje između Vlade Srbije, Evropske unije, Opštine Preševo i Koordinacionog tela.

- Žene iz Preševa i okoline će se porađati ovde, u savremenom porodilištu koje, po svim pravilima struke, etike i humanosti, ne zaostaje za evropskim zemljama - rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Izgradnju ove vanbolničke ustanove finansirali su sa 1,5 miliona evra Ministarstvo zdravlja, Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu i Opština Preševo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mimi

    20:02 // 4. 2. 2014.

    E ministarko nasa,mislite da je opremanje porodilista iz ljubavi. Za naplatu stize za grejs periodom. Ne hvalite se. Psihijatar ste,ne zaboravljajte tako brzo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: