Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:03, 21. 8. 2015.

“Filmski” bez para od Ministarstva jer NKC duguje 3 miliona?

490x370-490x370-DSC-5922 Sporna organizacija jubilarnih "Filmskih susreta"; foto: Vanja Keser

Iako je Ministarstvo kulture odobrilo 2,3 miliona za 50. “Filmske susrete”, taj novac još nije stigao iz Beograda jer, kako saznajemo, NKC još nije vratio 3 miliona koje duguje Ministarstvu od prošle godine.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • jelena

    16:45 // 21. 8. 2015.

    Diletanti koje Sve treba
    Telepromtovati prvim Vazduplohovom hiljadama kosmickih godina odavde!!
    P.S. valjda sam sve ispravno napisala ?!?!

    • Милосав

      17:59 // 21. 8. 2015.

      Не умем да проверим али мислим да није добро. То је непоновљиво, немамо ми те способности.

    • Oblak

      19:04 // 21. 8. 2015.

      @Jelena mislim da nisi u pravu kada kazes da se radi o diletantima u organizaciji Filmskih susreta. Mislim da je to sa kartama i ostalim prihodima profesionalna malverzacija koju bi trebalo da rascisti privredni krimina i tuzilastvo, kao i mnoge druge malverzacije u kulturi i sportu Grada Nisa.

    • Dr.Pravdić

      06:37 // 22. 8. 2015.

      @jelena.E vala rekla si ga ka da si iz SNS-a!!

    • @Oblak,

      08:02 // 22. 8. 2015.

      u pravu ste, samo što naš prosečni glasač ne shvata šta sve mali šrafovi mogu da urade i koliko štete nanose što radom što neradom. Mnogo je lakše sve prevaliti na Vladu i parlament, a da se ni ne zapitamo kako stati na put lokanim alavcima. Redovno prozivamo Bg, a nikada ne ispitujemo rad lokalaca. LAF i privredni kriminal bi imali pune ruke posla kada bi želeli da rade.

  • Nišlijka

    16:56 // 21. 8. 2015.

    Kao po dobrom starom običaju naslušaćemo se priča o tome kako nadležno ministarstvo nije dalo dovoljno para dok će sve to biti začinjeno "beogradizacijom" i sličnim glupostima, svesno plasiranim da bi se prikrila, ukratko rečeno nesposobnost. Da uprostimo : Nije Beograd kriv što je npr. za koncert Bregovića zimus dato oko 70.000 evra a da za 50 godina filmskih susreta očekujemo nečiju milostinju !

    • Vatromet doletanata

      12:33 // 22. 8. 2015.

      Pre neko veče sam na tv rural u "petoj noći" gledao gospođu Simović i baš je tako. Svoj diletantizam i nesposobnost pomenuta je nevešto pravdala kritikom drugih, kako god pola veka filmskih susreta ostaće upamćeno po nekoliko svetlećih raketica i petardama, kao da je poslednjih godina bilo bolje. Žalosno je što ovakvi ili ovakve brinu o tradiciji jer šminkeraj, minić-batak i dekolte nisu merilo !

  • Kalča

    16:57 // 21. 8. 2015.

    Da li ima još nekog kome nisu jasne stvari u vezi sa esenesovskim "leva-ruka-desni-džep poslovanjem" u svim oblastima?

    • nije li

      08:19 // 22. 8. 2015.

      odgovorno lice spsovka?! Nebitna je stranačka farba, bitnije je da tri godine neko štampa nenumerisane ulaznice, a privredni kriminal spava...

  • Милосав

    17:02 // 21. 8. 2015.

    Град Ниш некоме да дугује! Просто немогуће. Не, то није истина. Онакве моралне громаде да не плате рачун!? Нема шансе. "Teorijski, mogu da utaje stotine kompleta..."! Да ли то Бранислав Стојковић изражава сумњу у наше руководиоце? Сумњате господине, да то неће урадити? Не могу да верујем.

  • Branislav Petrovic

    17:06 // 21. 8. 2015.

    Ja mislim da BEEER feest treba spojiti sa nasim F.Susretima i preseliti na Usce beogradsko.Ko nam je kriv kada smo takvi kakvi smo?

  • ***

    17:13 // 21. 8. 2015.

    Gradski nesposobnjakovici,sram vas bilo.Uostalom,sta vi znate o Filmskim susretima,o kulturi,o istoriji.Sjasite nam vise s grbace,bando nesposobna.Nije kriv Beograd,nego mi,koji trpimo ovu bagru u gradu.Perisicu,imas li obraza da sugradjane pogledas u oci? Sram te bilo,doktore.I ti si mi neki intelektualac.STIDI SE.

  • Filmski niški bili susreti

    17:15 // 21. 8. 2015.

    Ovoj lokalnoj vlasti u Nišu filmski susreti nikada ne mogu biti jasni kao što su pravim nišlijama. Kada su sišli u Niš čuli su nešto o tome misleći da je organizacija vatrometa vrhunsko dostignuće ovog festivala, onda su uvideli da se njihovim ženama izvučenim iz "bača"(redovi u kojima se zaliva paprika) i pobeglim od motike sviđa šetnja crvenim tepihom i sedenje u prvom redu ! Nisu to filmski !

    • bila YUga,

      08:25 // 22. 8. 2015.

      velika produkcija, pa bili i filmski.
      Šta imate protiv bača? Malo zdrave hrane nije na odmet. Neka ponesu koju krošnju, sačekaćemo na ulazu jer ne vredi bacati pare na nenumerisane ulaznice i nekome uvećavati kućni budžet.

  • shaft

    17:54 // 21. 8. 2015.

    od ova dva subjekta,Ministarstva ili NKC,ne zna covek koji je gori!Svaki komenter je izlisan!

  • Aleksandra

    18:15 // 21. 8. 2015.

    Evo, sad su potvrdili koliko su nesposobni!!!

    • CVETKO prvi

      19:35 // 21. 8. 2015.

      @Aleksandra : A što "sad su potvrdili koliko su nesposobni "!!!
      Zar "samo sad" ? A gde su predhodne godine , koje se multipliciraše ?

  • katastrofa ko je lud a ko zbunjen

    18:25 // 21. 8. 2015.

    Pa ova je direktor tri godine i podnosi godisnji finansijski izveštaj skupštini a pritom niko nije primetio da troši Gradske pare od filmskih susreta. Ko je nadzorni odbor u NKC? Šta rade članovi skupštine?Dakle tu treba debela finansijska revizija.

  • jelena

    18:30 // 21. 8. 2015.

    Koliko se ja razumem u ekonomiju a razumem se verujte, ovde ima i te kako elemenata za pokretanje krivicnog postupka Pitam, sta nam rade ,,organi,,?
    Pokretanje istrage ne odlaze Telepromtovanje ono je obavezno.

  • Dr.Pravdić

    22:25 // 21. 8. 2015.

    E,ovi nisu za niške susrete glumačkih ostvarenja, ovi mogu odma da se kandiduju za oskara!!

  • Aleksandra

    23:09 // 21. 8. 2015.

    Cvetko, većina, i ja medju njima, smatra da je ovo najgora i najnesposbnija gradska vlast, uz brojne afere, ali ovo sada je očigledna nesposobnost, pa sam zato u komentaru naglasila 'sad'.

    • u dilemi sam

      08:35 // 22. 8. 2015.

      lomim se između aktuelnih i onih koji prodadoše dugo čuvanu lokaciju u centru, predviđenu za operu i pozorište, za stanogradnju da se tamo vijori veš. Za mene je to afera br.1, tender za halu Čair br.2, ugovor sa Vind džetom br.3, a mi pljuvali po aferi "klavir" i to nam nekada delovalo strašno.

  • mm

    11:48 // 23. 8. 2015.

    A crveni tepih? Kako nema para,ko se proseta ,oni koji idu u bioskop samo besplatno.Lumperaj nocas po kafanama kako nema para.Spavajte Nislije bolje da ne vidite.

  • poštar

    13:37 // 24. 8. 2015.

    Baš vala lepa ova direktorka. Jel je i ona iz SNS?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: